MaritiemTexel

Tijdelijk geen activiteiten in haven Oudeschild

Oudeschild – Vanwege de coronacrisis is zowel de jachthaven als de gemeentehaven in Oudeschild gesloten voor toeristen. Zo is het voor hun tijdelijk niet mogelijk om plezier- of rondvaarten te doen in de gemeentehaven of de boot aan te leggen in de jachthaven van het dorp. Dat komt, omdat de kans groot is dat mensen dan geen anderhalve meter afstand houden.

Het is niet verboden de haven verder te bezoeken, de mensen kunnen gewoon de haven op om te kijken, alleen de activiteiten en aanleggen met de boot is niet mogelijk. Voor kottervissers is het nog wel gewoon mogelijk om hun kotter aan te leggen.

Oudeschild staat op Texel bekend als de havenplek van Texel, waar de vissersvloot en jachthaven is. Het trekt vanwege, onder andere, de “populaire” activiteitenboot veel toeristen. Het is nu voorlopig tot 1 juni gesloten, het is nog niet duidelijk of het daarna allemaal weer open kan, vanwege de coronacrisis die nu in de wereld gaande is.

De jachthaven van Oudeschild is niet de enige jachthaven die gesloten is, ook op de andere Waddeneilanden is de jachthaven gesloten voor toeristen.

Trefwoorden
Toon meer

Dirk Kalverboer

Dirk Kalverboer is stagiaire bij Regio Noordkop. Hij woont op Texel en maakt elke dag met groot enthousiasme de oversteek naar het vaste land. Dirk richt zich tijdens zijn stage op redactiewerk, filmen en editen. Dirk is bereikbaar via dirk@regionoordkop.nl

Wellicht ook interessant

Back to top button
Close