MaritiemTexel

Tijdelijk geen activiteiten in haven Oudeschild

Adverentie

Oudeschild – Vanwege de coronacrisis is zowel de jachthaven als de gemeentehaven in Oudeschild gesloten voor toeristen. Zo is het voor hun tijdelijk niet mogelijk om plezier- of rondvaarten te doen in de gemeentehaven of de boot aan te leggen in de jachthaven van het dorp. Dat komt, omdat de kans groot is dat mensen dan geen anderhalve meter afstand houden.

Het is niet verboden de haven verder te bezoeken, de mensen kunnen gewoon de haven op om te kijken, alleen de activiteiten en aanleggen met de boot is niet mogelijk. Voor kottervissers is het nog wel gewoon mogelijk om hun kotter aan te leggen.

Oudeschild staat op Texel bekend als de havenplek van Texel, waar de vissersvloot en jachthaven is. Het trekt vanwege, onder andere, de “populaire” activiteitenboot veel toeristen. Het is nu voorlopig tot 1 juni gesloten, het is nog niet duidelijk of het daarna allemaal weer open kan, vanwege de coronacrisis die nu in de wereld gaande is.

De jachthaven van Oudeschild is niet de enige jachthaven die gesloten is, ook op de andere Waddeneilanden is de jachthaven gesloten voor toeristen.

Toon meer

Redactie Regio Noordkop

Onder 'Redactie Regio Noordkop' staan door de redactie zelf geschreven berichten, maar ook artikelen die ons door derden zijn aangeleverd, zoals (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke. Ook iets melden? Stuur een bericht aan nieuws@regionoordkop.nl. De redactie is telefonisch te bereiken via 0223-684609. Het bezoekadres is Torplaan 4, 1785BA Den Helder. Loop gerust binnen, de koffie staat klaar!

Wellicht ook interessant

Back to top button