Sport

Zaalvoetbalsters Zeemacht verliezen, mannen winnen wel

Advertentie:

Den Helder – Een vervelende vrijdagavond voor de zaalvoetbalsters van MSV Zeemacht in de Eredivisie. De Eredivisiewedstrijd tegen Hovocubo werd tegen de verhoudingen in met 2-1 verloren.

Het team van trainer Mark de Jong liet uitstekend spel zien en was vanaf de eerste minuut de bovenliggende partij. Dan moet echter wel één van de twaalf gecreërde kansen worden afgerond. Daarnast had de tegenstander een engeltje op de schouders en de paal. De bal wilde er gewoon niet in voor Zeemacht. Vaak geld dan de oude voetbalwet; als de bal er aan de ene kant niet ingaat, dan scoort uiteindelijk de tegenstander.

In de tweede helft bleef het team van de Jong veruit de sterkste. Hovocubo kon alleen een paar counters bewerkstelligen. Door een uitgooi kon de thuisploeg alleen op de doelvrouw afgaan en op 2-0 komen. Eindelijk kwam daarna de treffer van Zeemacht. De sterk spelende Mish Carmelia wist de 2-1 op het scorebord te brengen. Hierna volgde wederom de ene na de andere kans, maar niets ging erin. De Jong baalde er enorm van: “We dwongen de tegenstander helemaal terug. De bal ging er wederom niet in. Heel vervelend, nu laten we belangrijke punten liggen, en dat terwijl we zo sterk waren vanavond.”

Heren te sterken voor VIOS ’79
De heren van MSV Zeemacht wisten in de eerste divisie wel te winnen. VIOS ’79 werd met 5-4 verslagen. Het team werkte keihard voor de winst en liet goed spel zien. Door de winst stijgt Zeemacht naar de zesde plek van de ranglijst. Vrijdag 2 februari is de thuiswedstrijd tegen hekkensluiter Emmeloord. Als er vanaf de eerste minuut weer met volop inzet wordt gespeeld moet een nieuwe overwinning mogelijk zijn.

Toon meer

Albert Bronk

Albert Bronk is sportverslaggever bij Regio Noordkop. Je treft hem bij het voetbal, het wielrennen, hockey, zwemmen, judo en op tal van andere sportieve locaties. Tips, nieuws of suggesties voor Albert? Mail naar sport@regionoordkop.nl

Wellicht ook interessant

Back to top button