Den HelderHollands KroonRegio NoordkopSchagenTexel

Wijzigingen Regio Noordkop wegens corona

Advertentie:

Ook bij Regio Noordkop zijn sinds maandag wat zaken aangescherpt vanwege het coronavirus. De aangepaste richtlijnen voor onze medewerkers hebben ook enige invloed op de programmering.

Besloten is dat het per direct niet is toegestaan met meer dan drie (3) personen tegelijk in welke ruimte van de omroeplocaties dan ook aanwezig te zijn. Verder mag er maximaal 1 gast tegelijk aanwezig zijn. Verder is het per direct ook niet langer toegestaan dat medewerkers zomaar, voor een bak koffie of zo, de locaties bezoeken. Ze mogen alleen aanwezig zijn als ze moeten werken, niet voor de gezelligheid. Ook bezoekers, die in normale tijden altijd welkom zijn, moeten nu even thuisblijven.

Radioprogramma’s waaraan normaal gesproken meerdere personen meewerken worden het meest geraakt door de aangescherpte richtlijnen. Een programma als de live sessies van Radio Richard (op LOS Radio) gaat voorlopig niet door, bij andere programma’s kunnen soms niet alle vaste medewerkers aanwezig zijn. Het programma De Nieuwsraad (zaterdag op LOS radio) krijgt voorlopig een andere opzet: Koen en sidekick spreken 1 uur lang met een raadslid. Tijdens de uurwisseling wisselt ook het raadslid, zodat er nooit meer dan drie personen tegelijk in de studio zijn. Dit betekent dus twee in plaats van drie raadsfracties per uitzending.

Vitaal
Het kabinet heeft de media gekwalificeerd als cruciaal en vitaal. Dat betekent dat we waar mogelijk wel gewoon door moeten werken. Uiteraard passen ook wij voorzorgsmaatregelen toe en natuurlijk halen we geen zieke mensen naar binnen en gaat iedere medewerker die hoest of zich anderszins grieperig voelt naar huis. De redactie werkt inmiddels al enige tijd voornamelijk vanuit huis.

Nieuws is ondertussen nog steeds zeer welkom, ook (en misschien wel vooral) als dat niet gerelateerd is aan corona. Stuur het naar nieuws@regionoordkop.nl. Verder is de tv-programmering aangepast en zullen we in toenemende mate kleine concerten, langere videoreportages en andere informatie laten zien.

En tot slot: we proberen ook positief te blijven in deze tijd en dus beginnen we op TV (en natuurlijk Youtube en de website) met het Regio Noordkop TV positief quarantainejournaal. Klik hier voor meer informatie.

Blijf binnen, blijf op afstand en vooral: blijf gezond!

Toon meer

Ronald Boutkan

Bovenstaand bericht is geplaatst door Ronald Boutkan, algemeen directeur van Regio Noordkop. Ronald woont in Den Helder en is bereikbaar via ronald@regionoordkop.nl of telefonisch via 0643436070.

Wellicht ook interessant

Back to top button