Jeugd

Bibliotheek organiseert Minecraftchallenge

Regio Noordkop – Kopgroep Bibliotheken heeft een prachtige uitdaging voor kinderen die gek zijn op Minecraft: BiebBouwers. Deelnemers tussen de 9 en 14 jaar krijgen iedere maand een bouwopdracht die ze thuis kunnen uitvoeren. Alleen of samen, wat zij zelf het leukste vinden. Daarna sturen ze een screenshot of een filmpje van hun bouwwerk op. De jury bekijkt alle inzendingen en kiest de mooiste uit. De winnaar krijgt een geweldig Minecraft bordspel cadeau.

De opdracht van april is: bouw een raket of ruimteschip waarmee Edo meerdere jaren door de ruimte kan reizen zonder zich te vervelen. Vergeet niet dat hij bouwmaterialen, planten en dieren moet meenemen om een nieuwe beschaving op te bouwen wanneer hij een geschikte planeet gevonden heeft. Het instructiefilmpje staat op de website: www.kopgroepbibliotheken.nl

Foto’s of filmpjes van het bouwwerk moeten voor 26 april opgestuurd worden naar biebbouwers@probiblio.nl. Uiteraard voorzien van naam, leeftijd en woonplaats.

Toon meer

Redactie Regio Noordkop

Onder 'Redactie Regio Noordkop' staan door de redactie zelf geschreven berichten, maar ook artikelen die ons door derden zijn aangeleverd, zoals (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke. Ook iets melden? Stuur een bericht aan nieuws@regionoordkop.nl. De redactie is telefonisch te bereiken via 0223-684609. Het bezoekadres is Torplaan 4, 1785BA Den Helder. Loop gerust binnen, de koffie staat klaar!

Wellicht ook interessant

Back to top button