Cultuur/NatuurNoord-Holland

Cultuurfonds Noord-Holland steunt 64 projecten

Noord-Holland – Het Prins Bernhard Cultuurfonds Noord-Holland heeft in het eerste kwartaal van 2021 aan 64 cultuur- en natuurprojecten een financiële bijdrage toegezegd. Het gaat over een bedrag van in totaal ruim €228.000,-.

Het is elk kwartaal mogelijk een aanvraag in te dienen. De criteria waaraan een aanvraag moet voldoen, zijn te vinden op de website van het Cultuurfonds. Juist in deze moeilijke tijden roept het Cultuurfonds stichtingen en verenigingen op een aanvraag in te dienen. Hieronder zijn een aantal projecten uitgelicht.

Projecten
Stichting de Bühne ontvangt €4000 voor hun project Gluren bij de Buren. Tijdens dit amateurkunstenfestival krijgt lokaal podiumtalent de unieke kans op te treden bij mensen thuis. In Hilversum, Amstelveen, Bloemendaal en Haarlem stellen zo’n 250 bewoners hun tuin ter beschikking voor optredens van lokaal talent.

Stichting CQ Film kan rekenen op €5000 voor de documentaire Boom in Amsterdam. Deze film is een aaneenschakeling van historische, actuele en wetenschappelijke verhalen en feiten over de bomen in Amsterdam. De stad telt meer bomen dan mensen en behoort tot de groenste steden van de wereld.

Stichting Caprera Openluchttheater & Wandelpark bevindt zich middenin het Nationaal Park Zuid-Kennemerland en wil cultuur en inspiratie te bieden aan een breed en divers publiek. Ze ontvangt €5000,- voor de bouw van een nieuw podium voor theatervoorstellingen en workshops gericht op families.

Cultuurfonds
Het Prins Bernhard Cultuurfonds brengt mensen, werelden en ideeën samen cultuur en natuur te laten leven. Dankzij onze bijdragen, fondsen en prijzen ontstaan nieuwe culturele initiatieven en wordt cultureel erfgoed behouden. Dat doen we met schenkers en makers, liefhebbers en experts, bedenkers en beschermers. En met de bijdrages van de BankGiro Loterij, de Nederlandse Loterij en van al onze donateurs. Het Prins Bernhard Cultuurfonds Noord-Holland is een van de twaalf provinciale afdelingen.

Toon meer

Famke Mulder

Dit bericht is geplaatst door Famke Mulder. Zij is stagiair geweest bij Regio Noordkop en volgde de opleiding mediaredactiemedewerker op het Mediacollege in Amsterdam.

Wellicht ook interessant

Back to top button