Noord-Holland

Online banenmarkt voor werkzoekenden

Noord-Holland – Voor werkzoekenden biedt de online banenmarkt contacten met werkgevers vanuit diverse branches. Ook kunnen bedrijfspresentaties worden gevolgd, een mooie manier om een bedrijf iets beter te leren kennen. Voor hulp en ondersteuning bij het solliciteren kunnen webinars worden gevolgd en er is een online cv-check mogelijk. Ook is er informatie over omscholingstrajecten en werken in het buitenland.

Deze online banenmarkt wordt op 15 april voor de tweede keer georganiseerd door het WerkgeversServicepunt Noord-Holland Noord (WSP-NHN). Het is de manier in deze tijd voor werkgevers en werkzoekenden om elkaar te ontmoeten. Aanmelden kan tot en met 8 april op www.banenmarktnhn.nl.

Speeddate
Bijzonder aan deze banenmarkt is dat er wordt gematched op basis van competenties oftewel vaardigheden. Bij de aanmelding kan er aangegeven worden welke competenties iemand beschikt. De werkgever heeft hetzelfde gedaan bij het aanmelden van zijn vacatures. Het matchsysteem zorgt er vervolgens voor dat werkzoekenden en werkgevers met dezelfde competenties worden gekoppeld en vervolgens via een online videoverbinding met elkaar kunnen speeddaten. Er wordt dus gekeken naar vaardigheden en kwaliteiten en niet naar werkervaring, opleiding, leeftijd en andere zaken.

Toon meer

Laura Konkelaar

Dit bericht is geplaatst door Laura Konkelaar. Zij is stagiair bij Regio Noordkop en volgt de opleiding mediaredactiemedewerker op het Mediacollege in Amsterdam. Laura richt zich tijdens haar stage op redactiewerk, filmen en editen. Ze is bereikbaar via laura@regionoordkop.nl

Wellicht ook interessant

Back to top button