Den Helder

Den Helder begint met uitbetalen 800 euro energiecompensatie

Den Helder – De laatste dagen is het volop in het nieuws, de beloofde energiecompensatie voor mensen met een niet al te hoog inkomen. De compensatie gaat via de gemeente, maar veel gemeenten lieten weten te weinig geld te krijgen van het Rijk om alle huishoudens daadwerkelijk te compenseren. Of dat in Den Helder ook zo is moet blijken, maar de gemeente begint wel alvast met het uitkeren van de 800 euro.

“We starten met automatisch uitbetalen aan iedereen die er recht op heeft, omdat hun gegeven bij ons bekend zijn”, zo laat wethouder Pieter Kos weten. “Dat zijn bijvoorbeeld mensen die via de gemeente een bijstandsuitkering ontvangen. Deze groep ontvangt het bedrag eind april automatisch.” Alle andere mensen die ook denken recht te hebben op de compensatie, kunnen vanaf 15 april via de gemeentelijke website een aanvraag doen. “Als dat niet lukt kunnen ze natuurlijk ook bellen!”, benadrukt Kos.

De eenmalige compensatie van 800 euro is voor iedereen met een inkomen van maximaal 120 procent van het sociaal minimum. Voor alleenstaanden is dat ongeveer 1310 en voor gehuwden/samenwonenden 1870 euro. Kos denkt dat het grootste deel van de huishoudens die er recht op hebben, zelf aan de bel moet trekken. “Wij verwachten dat wij zelf ongeveer een derde van de rechthebbenden in beeld hebben. Dat is dus de groep die de compensatie eind april automatisch krijgt gestort.”

Toon meer

Ronald Boutkan

Bovenstaand bericht is geplaatst door Ronald Boutkan, algemeen directeur van Regio Noordkop. Ronald woont in Julianadorp en is bereikbaar via ronald@regionoordkop.nl of telefonisch via 0643436070.

Wellicht ook interessant

14 reacties

 1. Blijven die muppets wethouder tot de nieuwe raad geformateerd is of hoe werkt dit?

  We hebben 4 jaar niets vernomen en nu bijna dagelijks een stukje wethouder dit wethouder dat….. ook aan het zieltjes winnen voor een volgend periode zeker… zielige schijnvertoning hier

 2. Je zal maar kouwelijk zijn aangelegd (DOOR LAGE BLOEDDRUK OF ZO ) en daarom ook nog eens in de bijstand zitten.
  Dan snap ik wel dat je die 800 eu goed kan gebruiken omdat de gasrekening torenhoog is .

  1. Maar wel op de huidige klimaatdrammertjes blijven stemmen waardoor deze prijzen alleen maar blijven stijgen

 3. Die Pieter zorgt wel goed voor zijn broertjes.

 4. voor een alleenstaande is de hoogte van de bijstand 1091 euro inclusief vakantie geld, daar komt dan nog zorg en huurtoeslag bij, dus ongeveer 1490 euro euro wat je dan ontvangt

  1. Vanwege dit giga bedrag gratis geld komen al die gelukszoekers deze kant op….. tijd om de steun te korten en de werkenden te compenseren

 5. Ik hou minder dan 300 per maand over om van te leven, kleding te kopen, naar de kapper te gaan, zoveel blijft er niet over van dit giga bedrag gratis geld.

  1. Je weet wie het zegt, toch?

   “Je wordt eerder door een strontkar overreden dan door de Gouden Koets” 😉(zegt men op Wieringen)

  2. Sociale dienst is er ook om te overleven, niet voor luxe…. zou nog mooier zijn als u 3 x per jaar op vakantie gaat van mijn centen….

   1. @RB: grijp je nu echt de humanitaire ramp in de Oekraïne aan om je eigen gelijk te halen?

    Wat ben jij een triest figuur zeg!

 6. ik ben geen oekrainse vluchteling, daarnaast zou ik niet eens op vakantie willen, is wat lastig met mijn rollator en andere hulpmiddelen

Back to top button
%d bloggers liken dit: