Den Helder

Start ontwikkeling Molenwerf Den Helder

Den Helder – Het is een tijdje stil geweest rond de ontwikkelingen van de Molenwerf (voorheen Vinkenterrein), al betekent dat zeker niet dat er in de tussentijd niets is gedaan. Achter de schermen is hard doorgegaan met de voorbereidende werkzaamheden van het gebied. Denk aan het ontwerpen van de woningen en de molen en de inrichting van de openbare ruimte.

Na de zomer start de bouw van de woningen en de molen. Om dit mogelijk te maken, moet het middengebied vrijgemaakt worden. De eerste voorbereidende werkzaamheden vinden, zoals het er nu uitziet, in de week van 28 maart 2022 plaats. Dat betekent dat een deel van de bestaande parkeerplaatsen niet langer gebruikt kan worden. 27 parkeervakken vervallen, maar er komen tijdelijk 32 parkeerplaatsen bij. Hiervoor komt een tijdelijke parkeerstrook langs de Fabrieksgracht. Het streven is om deze parkeerstrook in de week van 19 april klaar te hebben.

Later in het jaar vervallen er vanwege de bouwwerkzaamheden meer parkeerplaatsen en zal er minder parkeergelegenheid zijn. Als het gebied helemaal klaar is, zijn er weer net zoveel parkeerplaatsen als voor de ontwikkeling. Ook de speelkooi moet worden verplaatst. Daar begint de gemeente mee op 4 april en dit duurt tot begin juni. De speelkooi wordt direct op de nieuwe definitieve locatie geplaatst. Hierdoor kan de speelkooi tijdens de bouwperiode zoveel mogelijk gebruikt worden.

Vragen of opmerkingen?
De gemeente begrijpt dat bewoners overlast kunnen ervaren van deze werkzaamheden. Zij vragen hiervoor begrip en danken alvast voor de medewerking. Zodra er nieuwe ontwikkelingen zijn informeert de gemeente bewoners hierover. Nog vragen of opmerkingen? Neem dan contact op met de omgevingsmanager, mevrouw Ilse Posch. Zij is bereikbaar via 06 51344563 of i.posch@denhelder.nl.

Toon meer

Redactie Regio Noordkop

Onder 'Redactie Regio Noordkop' staan door de redactie zelf geschreven berichten, maar ook artikelen die ons door derden zijn aangeleverd, zoals (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke. Ook iets melden? Stuur een bericht aan nieuws@regionoordkop.nl. De redactie is telefonisch te bereiken via 0223-684609. Het bezoekadres is Torplaan 4, 1785BA Den Helder. Loop gerust binnen, de koffie staat klaar!

Wellicht ook interessant

Back to top button