Den Helder Suns op achterstand in bekeravontuur

Den Helder – De basketballers van de Den Helders Suns hebben zaterdagavond hun meerdere moeten erkennen in Heroes Den Bosch. In de eerste onderlinge bekerwedstrijd, een wedstrijd die nooit spannend werd, namen de bezoekers al heel snel de leiding om vervolgens met een 63-80 overwinning terug naar Den Bosch te reizen.

Het grote verschil werd gemaakt in het eerste kwart. Den Bosch wist na twee minuten een 0-12 voorsprong te nemen. Ben Kovac haalde namens de Suns de akelige nul van het scorebord. Een achtervolging bleef uit. Aan het einde van het eerste kwart was er al een gat van zestien punten geslagen: 10-26.

Den Bosch, koploper in de Bnext league, was aan hun stand verplicht de voorsprong in het tweede kwart verder uit te breiden. Echter een dramatische tweede tien minuten van beide teams (10-10) zorgde ervoor dat de bezoekers niet verder uitliepen. De rust werd bereikt bij 20-36.

Sterk derde kwart
Of coach Peter van Noord zijn mannen in de kleedkamer dusdanig heeft weten op te peppen blijft in het midden, maar een sterk derde kwart van de Helderse basketballers werd winnend afgesloten (26-22). Taak was om in het derde en laatste kwart twaalf punten te overbruggen: 46-58.

Gezien de oplopende foutenlast van de Suns, op zes minuten van het einde van de wedstrijd (Huurman, Gorissen en van Oostrum met vier fouten), werd het verdedigend lastig om wederom een sterk kwart neer te zetten. Den Bosch profiteerde en wist zelfs 22 punten uit te lopen (56-78). Met nog drie minuten op de klok konden de Suns niet heel veel herstelwerkzaamheden meer uitvoeren. Met een dunk van Yarick Brussen, een score van Sam Huurman en een driepunter van Nino Gorissen werd de wedstrijd beslecht: 63-80.

Aanstaande dinsdag is in en tegen Heroes Den Bosch de returnwedstrijd en staan de Suns tegen een zware opgave op minimaal achttien punten meer te maken dan hun opponent.