Hollands KroonSport

CV Wieringermeer boekt noodzakelijke zege tegen RCZ

Hollands Kroon – CV Wieringermeer mocht naar Zaandam om aan te treden tegen RCZ op 26 maart 2023. RCZ bezet de laatste plaats in de competitie maar de moeizame zege op deze ploeg in de thuiswedstrijd gaf aan dat het geen makkelijke middag zou gaan worden.

CV Wieringermeer moest aantreden met een zeer gehavend elftal vanwege een groot aantal afwezigen. Buiten de geblesseerde spelers waren er nog een paar spelers afwezig in verband met werk en een schorsing. Het gemis van het spitsenduo De Bruin en Boersma was de grootste aderlating, aangezien zij betrokken zijn geweest bij ruim 75% van de doelpunten van Wieringermeer.De plaatsen in de spits werden ingenomen door Ruben Meijer en Sander Veenstra, die dit uitstekend hebben ingevuld door zaterdag bij alle gescoorde doelpunten een hoofdrol te vertolken.

De wedstrijd begon zoals verwacht met een geconcentreerd voetballend Wieringermeer en een opportunistisch spelend RCZ dat met veel spelers hoog druk zette. CVW raakte daardoor niet van de wijs en creëerde een groot aantal kansen. Justin Voorsluis en Ruben Meijer kwamen net niet tot scoren en Sander Veenstra zag 2 doelpunten afgekeurd, één vanwege hands waarbij de bal in de actie zijn hand toucheerde en één volledig onterecht wegens buitenspel.

Het doelpunt waarmee Sander Veenstra, na een uitstekende pass van Ruben Meijer, de bezoekers gedecideerd op een 0-1 voorsprong schoot was op dat moment meer dan terecht. Vlak voor rust werd het nog 0-2 door Danny Visser die door Veenstra alleen voor de keeper werd gezet.

Na de rust bleef CVW domineren maar sloop er wel wat gemakzucht in het spel waardoor RCZ in de wedstrijd bleef. De thuisploeg scoorde in de 60e minuut zelfs de aansluitingstreffer nadat uit een vrije trap op schitterende wijze de 1-2 werd binnengeschoten.

Hierna was van goed voetbal geen sprake meer. BIj Wieringermeer sloop angst in de ploeg en bij RCZ gloorde er hoop op minimaal een punt. Na enkele hachelijke momenten voor de goal van de bezoekers, waarbij keeper Alex van der Sluis met een puike redding de ploeg behoedde voor de gelijkmaker, maakte Ruben Meijer in de 87e minuut aan alle onzekerheid een eind door in de 1-3 aan te tekenen. Hij rondde een goede aanval oog in oog met de doelman koel af. Hierna was de pijp leeg bij RCZ en schoot Visser, in stelling gebracht door een listig hakje van Veenstra, de eindstand op het bord 1-4.

Drie zeer belangrijke punten in de strijd tegen rechtstreekse degradatie. Volgende week speelt CV Wieringermeer thuis tegen Kolping Boys uit Alkmaar.

Andere wedstrijden zijn: WSV ‘30-Sporting Krommenie, Blauw Wit (W)-de Foresters, Alcmaria Victrix-ZCFC, DZS-RCZ,DTS-SVW.

(verslag: Ed Diederich)