Cultuur/NatuurDen Helder

Wethouder van cultuur Camara scoort kunstwerk bij Kunstuitleen Den Helder

Den Helder – Met de keuze van een werk uit De Kunstuitleen van kunstenaar Emo Verkerk heeft wethouder voor cultuur Camara een mooie start als abonnee. Het kunstwerk komt in zijn kantoor te hangen. In De Kunstuitleen wordt de wethouder rondgeleid door Inge Beeftink. Samen bekijken ze het uiteenlopende aanbod aan kunstwerken in de collectie.

Camara is verrast over wat hij allemaal ziet. Zo bekijkt hij onder meer een werk van kunstenaar Guda Koster. Een fotowerk van een persoon met een opvallend kostuum aan ligt in een relaxte houding op een bank. Haar hoofd is niet zichtbaar want die zit in het kostuum en vormt een soort kussen. “Deze valt wel op en is vervreemdend, maar als ik dit werk ophang in mijn kamer, dan draag ik niet uit dat er flink gewerkt wordt. Geen goede boodschap in mijn geval,” merkt Camara lachend op. Een langwerpige portrettenreeks van kunstenaar Piet Lont, springt ook in het oog. Doorleefde gezichten van mensen met een lang leven achter zich. “In de toekomst moet deze zeker eens op mijn kamer hangen. Deze portretten zijn uit het leven gegrepen.”

Maar het eerste werk dat wordt geleend door de wethouder is een werk van Emo Verkerk. Een krachtige meeuw, die voor een typische Helderse vlet komt aanvliegen. Volgens Camara een mooi symbool om zijn wethouderschap te illustreren. “Bovendien is Verkerk een belangrijke kunstenaar in onze stad en hij is wijdverbreid bekend. Dat is zeker iets om trots op te zijn.” Voor nu is de keuze dus op dit kunstwerk gevallen, maar omruilen kan en mag altijd bij De Kunstuitleen.

Toon meer

Richard de Graaf

Richard is werkzaam bij Regio Noordkop als weekendredacteur. Hij is bereikbaar via richard@regionoordkop.nl Nieuws voor de omroep? Stuur het naar nieuws@regionoordkop.nl

Wellicht ook interessant

1 reactie

  1. Volgende keer op Regio Noordkop: wethouder Camera draait een heuse drol!

Back to top button
%d bloggers liken dit: