Hollands KroonSport

Complex VV Succes blijft gesloten

Hippolytushoef – Ondanks dat het kabinet heeft besloten dat het voor jeugd vanaf 29 april ook weer toegestaan is georganiseerd en beheersbaar te gaan sporten, blijft het complex van voetbalvereniging Succes in Hippolytushoef voorlopig dicht.

Kinderen tot en met 12 jaar mogen van de overheid weer voetballen, waarbij ze niet per se de 1,5 meter afstand hoeven aan te houden. Voor jeugd van 13 tot en met 18 jaar is dit ook toegestaan mits zij wél op 1,5 meter afstand van elkaar blijven. De verenigingen kunnen onder deskundige begeleiding voetbalactiviteiten voor de jeugd organiseren zoals trainingen en alternatieve voetbalvormen. Competities starten niet voor het najaar en de kantines en kleedkamers blijven voorlopig nog dicht.

“Dit is natuurlijk een geweldige uitspraak vooral voor onze jongste voetbal talenten, maar tegelijkertijd lopen we ook tegen een praktisch probleem aan”, zo meldt voorzitter Patrick Mulder van VV Succes. “Wij hebben namelijk net op al onze velden de jaarlijkse onderhoudswerkzaamheden uit laten voeren en alle velden zijn opnieuw ingezaaid. Dit betekent dat onze velden net als voorgaande jaren minimaal zes tot acht weken moeten rusten en daarom ook niet bespeeld kunnen worden. Gelukkig zijn er in Hippolytushoef en omgeving nog voldoende andere veldjes waar de jeugd – met inachtneming van de regels – toch weer kan starten met voetbal.” Klik hier voor een kaart met alternatieve locaties.

Toon meer

Redactie Regio Noordkop

Onder 'Redactie Regio Noordkop' staan door de redactie zelf geschreven berichten, maar ook artikelen die ons door derden zijn aangeleverd, zoals (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke. Ook iets melden? Stuur een bericht aan nieuws@regionoordkop.nl. De redactie is telefonisch te bereiken via 0223-684609. Het bezoekadres is Torplaan 4, 1785BA Den Helder. Loop gerust binnen, de koffie staat klaar!

Wellicht ook interessant

Back to top button