Uitgaan

Michaëlskerk houdt herdenkingsbijeenkomst ‘Lichtzee’

Advertentie:

Oosterland – De Michaëlskerk staat ieder jaar rond Allerzielen, officieel ieder jaar op 2 november, stil bij de overledenen van de laatste tijd. Deze jaarlijkse meditatieve samenkomst, genaamd ‘Lichtzee’, wordt ditmaal gehouden op zondag 5 november om 17:00 uur.

De titel die er ditmaal aan is gegeven, is ‘Zo veel soorten van verdriet’. Het gaat nu eens niet alleen om het verlies van een leven dat er was. Een mens kan bijvoorbeeld eveneens rouwen om het verlies van een leven dat er niet zal zijn, bijvoorbeeld bij een paar dat geen kinderen kan krijgen. Ook kan een mens zichzelf verliezen, bijvoorbeeld door dementie.

De werkgroep Lichtzee zal tijdense de samenkomst gedichten voordragen, van Vasalis en Tanja Helderman, en eigen teksten. Die worden afgewisseld met bijpassende liederen, gezongen door het Museumkoor onder leiding van Karin Smits. Jan Dekker begeleidt het koor aan het orgel, ondersteund door Annet de Groot op contrabas en dwarsfluit; zij spelen enkele instrumentale stukken.

Lichtzee
Aan het eind van de viering worden door de aanwezigen kaarsen ontstoken, opdat een zee van licht zal ontstaan. De inloop is vanaf 16:30 uur met een kopje koffie of thee. Voor wie met de auto komt, parkeren kan aan de Keizerspoeldijk, op honderd meter lopen van de kerk.

Toon meer

Peter Rus

Peter Rus is sinds januari 2023 werkzaam bij Regio Noordkop als journalist. Hij is bereikbaar via peter@regionoordkop.nl en via 0625487127.

Wellicht ook interessant

Back to top button