Cultuur/NatuurHollands KroonVideo

Genieten van de bollenvelden (video)

Hollands Kroon – De bollen op het land staan er dit jaar weer prachtig bij. Ook menigeen bezoeker geniet van de kleurenpacht van de bloeiende bollen. Jaarlijks komen er duizenden mensen op de vele bollenvelden af die Noord-Holland rijk is. Helaas zijn door de coronaregels de bezoekersaantallen het afgelopen jaar behoorlijk verminderd.

Veel evenementen, zoals onder meer de bloemendagen in Anna Paulowna, bloemencorso in Winkel en de mozaïeken in Niedorp konden geen doorgang vinden. Toch is het langs de bollenvelden weer behoorlijk druk. Vanuit de auto of met de fiets kan een ieder zich vergapen aan de vele kleuren die de landerijen met de bloembollen rijk zijn. Een mooi moment om dit op de camera vast te leggen.

Maar aan het bezoek van de bollenvelden kleeft voor sommige ondernemers ook een nadeel. Het blijkt dat er nog steeds mensen zijn die tussen de regels van de bollen doorlopen om dan een foto te maken. “Dit is absoluut niet de bedoeling”, aldus Sandra Munster. “Mensen realiseren zich niet dat je met een selfie tussen de bollen ziektes kunt verspreiden wat voor de kweker een hele grote schadepost kan veroorzaken. Ook kun je de plant beschadigen en dan is ook gelijk de bol kapot. Blijf gewoon in de berm, dan heb je ook een prachtig plaatje van het geheel.”

Toon meer

Cor Lont

Dit bericht is geplaatst door Cor Lont. Ik ben al vele jaren op vrijwillige basis werkzaam bij de omroep. Mijn taak is het schrijven van allerlei artikelen en het maken van korte videoreportages. Ik ben bereikbaar via cor@regionoordkop.nl.

Wellicht ook interessant

Back to top button