Den HelderMaritiemUitgaan

Herstart Dutch WoodenBoat Festival 2021

Den Helder – Het nieuwe festival voor HoutenBoten gaat door dit jaar en is verplaatst naar 3 tot 5 september. Samen met wat botters, Wieringer aken en -skuutjes in een kleine botterrace en wellicht de Helderse Jutterhavendagen op de plint, hoopt iedereen op min of meer open terrassen en restaurants.

De organisatie houdt zich aan allerlei regels, maar wanneer blijkt dat ze alleen ‘open’ mogen zijn met teststraten, inentingsbewijzen met mondmaskers en 1,5 meter afstand eisen, waarbij tevens bekeuringen hiertegen naar de organisatie of deelnemers worden berekend, dan gaat het hele feest niet door.

Vrijheid
Ze gunnen iedereen een fijn festival, maar niet ten koste van de vrijheden; notabene één van de grootste redenen dat ze varen! Niet alleen kan de organisatie, die ‘t WoodenBoat Festival gratis aanbiedt, deze kosten niet riskeren, maar ook vinden zij het niet leuk op zo’n manier een festival te organiseren.

Net als in 2019 is de toegang weer gratis voor zowel schepen als toeschouwers. Ook zijn er weer schepen in het water en op de kant, sprekers en wellicht nog een ABBA. De organisatie wil kettingroeien, demo’s organiseren en een tweedehands markt organiseren voor een goed doel: Sailcargo.org in Costa Rica.

Toon meer

Famke Mulder

Dit bericht is geplaatst door Famke Mulder. Zij is stagiair bij Regio Noordkop en volgt de opleiding mediaredactiemedewerker op het Mediacollege in Amsterdam. Famke richt zich tijdens haar stage op redactiewerk, filmen en editen. Ze is bereikbaar via famke@regionoordkop.nl

Wellicht ook interessant

Back to top button