Hollands KroonVideo

Lintjesregen in Hollands Kroon; 7 Koninklijke Onderscheidingen en 4 jeugdlintjes (video)

Advertentie:

Hollands Kroon – De dag voor Koningsdag is inmiddels de dag van de traditionele Lintjesregen. Ook in de Noordkop werden mensen verrast met een Koninklijke Onderscheiding. In Hollands Kroon ging het om zeven inwoners.

Burgemeester Rian van Dam ontving ’s morgens om 09.00 uur al het echtpaar Henk en Joke Swart uit Wieringerwaard. Tezamen goed voor zo’n honderd jaar vrijwilligerswerk, onder meer bij de handbal, EHBO en de muziekvereniging. Tussendoor wisten ze ook nog een eigen onderneming draaiende te houden. Beiden werden benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau.

Die eer viel ook Marc Langedijk uit Winkel te beurt. De 50-jarige is als sinds 1986 actief als ‘spin in het web’ van de kleindiersportvereniging. Ook is hij actief als bestuurder bij Stichting Bloemencorso Winkel. Ook hij werd benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau.

Dorpsfeest
Voor jaar jarenlange inzet voor de EHBO in Wieringen en haar bestuursfuncties bij Stichting Dorpsfeest Westerland en de Stichting Dierenvreugd/Kindervreugd werd ook de 59-jarige Marga Jonas-Smit uit Westerland benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau.

Ook Riet van Hoesel-Tijsen (58) uit Den Oever kreeg deze onderscheiding opgespeld. Zij is jaren voorzitter/secretaris geweest bij de Koninklijke muziekvereniging Harmonie in Hippolytushoef en is penningmeester bij de muziekvereniging Apollo. Van 2000 tot 2016 zat zij in het bestuur van de gymvereniging en ze is verder betrokken bij vele activiteiten in Den Oever.

De 81-jarige Toos Wit-Smal uit ’t Veld kreeg het lintje voor haar jarenlange inzet voor Stichting Zonnebloem ’t Veld/Niedorp. Ook zet zij zich in voor de Martinuskerk, is ze lid van de kerkwerkgroep, de bloemengroep en heeft ze jaren gezongen in het gemengde koor. Sinds 2012 is ze penningmeester voor “Bridge -café T.O.P”.

Pieter Schaafsma tenslotte werd benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau voor zijn werk voor de EHBO-vereniging Winkel – Nieuwe Niedorp. De 79-jarige inwoner van Nieuwe Niedorp is ook al meer dan twintig jaar vrijwilliger bij Le Champion, als uitpijler bij evenementen en het ophangen van de vlaggen. Sinds 1014 is hij woonachtig op de Koperwiek in Nieuwe Niedorp, waar hij zich vanaf dag één heeft ingezet voor het complex.

Jeugdlintjes
Burgemeester Van Dam belde ook met een aantal jongeren uit de gemeente Hollands Kroon. Zij werden verrast met de mededeling dat ze woensdag een Jeugdlintje krijgen. Locoburgemeester Mary van Gent reikt die dag de lintjes uit. De gelukkigen zijn Bram Breuer (12) uit Hippolytushoef, Jens Bloemen (19) uit Hippolytushoef, Justin de Weert (18) uit Hippolytushoef en Shanya van Soest (18) uit Wieringerwaard.

Toon meer

Redactie Regio Noordkop

Onder 'Redactie Regio Noordkop' staan door de redactie zelf geschreven berichten, maar ook artikelen die ons door derden zijn aangeleverd, zoals (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke. Ook iets melden? Stuur een bericht aan nieuws@regionoordkop.nl. De redactie is telefonisch te bereiken via 0223-684609. Het bezoekadres is Torplaan 4, 1785BA Den Helder. Loop gerust binnen, de koffie staat klaar!

Wellicht ook interessant

Back to top button