Hollands KroonPolitiek

PvdA Hollands Kroon wil snel duidelijkheid over Westfriesesluisbrug

Hollands Kroon – Fractievoorzitter Sylvia Buczynski van de Partij van de Arbeid vindt dat het hoog tijd wordt om een einde te maken aan de huidige, onveilige situatie bij de Westfriesesluisbrug. Al in 2012 is vanwege de slechte conditie besloten de brug dicht te houden. In 2017 is ingestemd met het plan om de brug te renoveren, maar recentelijk is er discussie ontstaan of de brug beweegbaar moet blijven. Dit is namelijk een stuk duurder voor de gemeente. Het bestuur heeft besloten hierover een enquête uit te zetten bij de inwoners.

Volgens de PvdA komt deze discussie nu te laat: “Destijds is ondanks de hogere kosten gekozen voor een beweegbare brug om de bestaande bedrijvigheid en pleziervaart niet te belemmeren. We hebben immers de ambitie om toerisme te bevorderen en met een vaste brug beperk je toekomstige groeimogelijkheden.” Zij willen daarom graag weten waarom er nu, vier jaar na het raadsbesluit, gekozen is voor een enquête. Ook is de wijze waarop de enquête is opgesteld sturend volgens de PvdA. De informatie die beschikbaar is op het platform denkmee.hollandskroon.nl legt volgens Buczynski namelijk te veel de nadruk op de hogere kosten die een beweegbare brug met zich meebrengt.

De verkeerssituatie bij de Westfriesesluisbrug

De huidige situatie is onveilig volgens de PvdA: “Er is regelmatig sprake van gevaarlijke situaties voor automobilisten en fietsers (verschillende aanrijdingen en schades). Dankzij omwonenden, die omvergereden markeringen/blokken weer overeind en op hun plek zetten, wordt erger voorkomen.” De hoop is daarom dat het college snel bekend maakt wat de vervolgstappen zullen zijn.

Toon meer

Stijn Vos

Stijn Vos is werkzaam als politiek verslaggever bij Regio Noordkop. E-mail: stijn@regionoordkop.nl

Wellicht ook interessant

Back to top button