Hollands KroonVideo

Burgemeester op tour door Hollands Kroon voor lintjesregen (video)

Hollands Kroon – Burgemeester Rian van Dam reed op dinsdag 26 april door de hele gemeente om acht inwoners te verrassen met een koninklijke onderscheiding of een jeugdlintje. In Hippolytushoef, Anna Paulowna, Den Oever, Niedorp en Wieringerwerf: Stuk voor stuk stonden zij verbaasd te kijken toen de burgemeester opeens voor de deur van hun huis, de sportvereniging of het buurthuis stond.

In totaal werden vijf inwoners van Hollands Kroon onderscheiden. Ook kregen drie kinderen een speciaal jeugdlintje van de gemeente. Alle acht hebben zij zich keihard en onvoorwaardelijk ingezet als vrijwilliger, een enkeling zelfs al 70 jaar. Burgemeester Van Dam benadrukte dat het deze vrijwilligers zijn die de gemeente levendig houden. Via de voetbalclub, in het onderwijs of bij de buurtvereniging.

Veel van de ontvangers waren met een smoes naar hun verenigingsgebouw gelokt. Anderen werden thuis door de burgemeester verrast. Bij allemaal waren familie en vrienden aanwezig, waarvan sommigen al een half jaar lang wisten van de onderscheiding en het nooit hebben verklapt. Er werd veelal gereageerd met Hollands Kroonse nuchterheid, maar er was ook ontroering.

Toon meer

Stijn Vos

Stijn Vos is werkzaam als politiek verslaggever bij Regio Noordkop. E-mail: stijn@regionoordkop.nl

Wellicht ook interessant

Back to top button