FC Den Helder wederom met lege handen

Den Helder – FC Den Helder verloor zondag in de derde klasse van Spirit’30 met 3-1. Een onterechte nederlaag voor het team van trainer Ben de Visser, dat het altijd zwaar tegen deze tegenstander heeft.

Het wil maar niet lukken voor Den Helder om de volle winst te pakken. In de thuiswedstrijd liep het team van De Visser al tegen een verrassende 0-3 nederlaag aan en vorig seizoen moesten ze genoegen nemen met twee keer een gelijkspel. Ook zondag verliep het allemaal zeer moeizaam, veel verkeerde passes, onnodig balverlies en vrijwel niets creërend. Behoudens een kans voor Wouter Philip bij de eerste paal had de Spirit keeper de eerste helft weinig tot niets te doen.

Lange bal
Spirit verdedigde keurig en hanteerde veelal de lange bal, wat een goede tactiek bleek en na slordig uitverdedigen kwamen zij op 1-0 voorsprong. Als de kansen wat beter waren uitgespeeld had de voorsprong voor Spirit zelfs groter kunnen zijn. In de tweede helft kwam Den Helder beter voor de dag en de gelijkmaker leek in de vlucht te hangen. Onverwacht counterde de thuisploeg alweer vlot naar de 2-0.

In de slotperiode werd de aansluitingstreffer gescoord. Even leek het erop dat Max Snippe de 2-2 op de schoen had, maar hij verzuimde dat. Vrijwel direct hierna scoorde Spirit de 3-1 en het was meteen einde wedstrijd.

Merkwaardig
Toch merkwaardig dat het steeds mis gaat tegen het echt niet zo geweldige Spirit’30. Tevens het einde van de tweede periode, waarin Den Helder te veel punten heeft laten liggen, VVW is 2de periode winnaar. Komende week komt Kleine Sluis op bezoek en dit is tevens de start van de derde periode. Hopelijk voor de fans kan het team van de Visser de goede vorm die in eerdere wedstrijden zeker aanwezig was, weer oppikken.