Den HelderPolitiek

Geen vluchtelingen in Koningin Emmaschool

Adverentie

Den Helder – Het voormalig schoolgebouw van de Koningin Emmaschool aan de Reggestraat 38 in Den Helder is niet geschikt voor het huisvesten van vluchtelingen, zo laat het college weten in een antwoord op vragen van Henk Mosk van D66. Er zouden grote bouwkundige ingrepen nodig zijn. Kosten: Circa €1.000.000,-.

De gemeente is al langere tijd bezig met het vinden van geschikte opvanglocaties voor Oekraïense vluchtelingen. Veel worden nu nog opgevangen in hotels, of bij mensen thuis. Voor de langere termijn zijn andere locaties beter geschikt. Momenteel zijn er een viertal locaties in gebruik en voert de gemeente gesprekken over het gebruiken van de Maaskampkazerne.

Reggestraat
Het voormalig schoolgebouw aan de Reggestraat 38 staat al enige tijd leeg in aanloop naar nieuw gebruik. Het college vertelt dat er op verzoek van de basisschool de Lichtlijn recentelijk al onderzocht is of het pand kan dienen als tijdelijke huisvesting voor de school. De huidige locatie van de Lichtlijn wordt namelijk binnenkort gerenoveerd. Uit het technisch onderzoek naar de kwaliteit van de Reggestraat is gebleken dat het pand niet zonder grote bouwkundige ingrepen in gebruik kan worden genomen. “Op basis van genoemde kosten concluderen wij dat het pand Reggestraat 38 voor zowel de functie onderwijs als de plaatsing van Oekraïners geen economische waarde heeft”, aldus het gemeentebestuur.

D66 had ook gevraagd of de locatie waar het pand staat op de lange termijn mogelijk gebruikt kan gaan worden voor de huisvesting van ouderen. Het voorstel van fractievoorzitter Mosk was daarbij om te bouwen in een ‘U’ vorm en een zogenaamd ‘Knarrenhof’ te realiseren, waar ouderen in een hofje kunnen samenleven. Vooralsnog heeft het college geen advies wat betreft de invulling van het terrein, al staat vast dat het pand gesloopt wordt en er eerst tijdelijke onderwijslokalen voor de Lichtlijn komen te staan. “Na dit gebruik zullen wij onderzoeken welke ontwikkeling het beste aansluit bij het gemeentelijke beleid, maatschappelijke ontwikkelingen en de vraag uit de samenleving.”

Toon meer

Stijn Vos

Stijn Vos is werkzaam als politiek verslaggever bij Regio Noordkop. E-mail: stijn@regionoordkop.nl

Wellicht ook interessant

Back to top button