Kop van Noord-Holland

Publieke laadpunten met bijna dertig procent toegenomen

Regio Noordkop – Tussen januari 2021 en januari 2022 is het aantal openbare laadpunten in Nederland toegenomen met bijna dertig procent. Ondanks deze sterke toename is de druk op laadpalen niet afgenomen. Het aantal elektrische auto’s op de weg is namelijk nog harder gestegen.

Zo was er begin dit jaar gemiddeld één laadpunt per 4,7 elektrische auto’s, terwijl deze een jaar eerder nog gedeeld werd door 4,6 auto’s. In 2019 ging het nog om 2,2 elektrische auto’s per openbaar laadpunt. Aldus een onderzoek van Independer. Deze onderneming vergelijkt en geeft adviezen inzake verzekeringen bancaire producten, hypotheken en energie.

Op 1 januari waren er per duizend inwoners in de gemeente Texel 9,9, Den Helder 4 en Hollands Kroon 3,7 publieke laadpunten voor elektrische auto’s. Amstelveen scoort landelijk het beste met 17,1 en Drechterland was met 2,2 laadpunten hekkensluiter.

Het gehele onderzoek is te lezen op de website.

Toon meer

Redactie Regio Noordkop

Onder 'Redactie Regio Noordkop' staan door de redactie zelf geschreven berichten, maar ook artikelen die ons door derden zijn aangeleverd, zoals (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke. Ook iets melden? Stuur een bericht aan nieuws@regionoordkop.nl. De redactie is telefonisch te bereiken via 0223-684609. Het bezoekadres is Torplaan 4, 1785BA Den Helder. Loop gerust binnen, de koffie staat klaar!

Wellicht ook interessant

Back to top button