Overige

Welke manier van beleggen zijn er?

Er kunnen meerdere hoofdcategorieën vastgesteld worden voor een strategie in beleggen, met elk hun kenmerken, risico’s en voordelen. Wat zijn de verschillende soorten beleggen?

Wanneer u eenmaal beter bekend bent met de soorten financiële producten, kunt u beginnen na te denken over hoe u uw financiële portefeuille wilt samenstellen. Welke mix van aandelen en andere financiële producten zoals opties, ETF’s of futures u wilt hanteren hangt af van de strategie die het beste bij u past.

Aandelen

Iedereen is wel enigszins bekend met aandelen. Door velen worden aandelen beschouwd als een manier om op lange termijn te beleggen. Dat wil zeggen: een beleggingshorizon die waarschijnlijk langer is dan een jaar. Het doel van aandelen of groei investeren is om langzaam maar zeker uw kapitaal te laten groeien.

Het voordeel van deze strategie is dat het minder beïnvloed wordt door de waan van de dag. Daar tegenover staat wel dat wanneer iedereen om u heen gigantische winsten maakt met riskante speculatie, u waarschijnlijk minder hiermee wint. Dit blijft dus een afweging tussen stabiliteit en hoger risico.

Vastgoed

Vastgoed wordt ook beschouwd als een groei-investering omdat de prijs van huizen en andere gebouwen op middellange tot lange termijn aanzienlijk kan stijgen. Hoewel vastgoed interessant lijkt als investering waar men achterover kan leunen, moet ook in deze sectoren geïnvesteerd worden voor de toekomst om zo competitief te blijven met de rest van de markt. Er moet bijvoorbeeld geïnvesteerd worden in verduurzaming van huizen.  Net als aandelen kan vastgoed echter ook in waarde dalen en het risico van verliezen met zich meebrengen.

Opties

Het verhandelen van opties klinkt misschien moeilijk voor u, maar er zijn een aantal basisstrategieën die de meeste beleggers kunnen gebruiken om rendement te verhogen, te speculeren op de beweging van de markt of om het risico van een andere positie af te dekken. Op deze website kunt u opties kopen en andere financiële producten verhandelen.

Gedekte calls, collars en married puts worden gebruikt wanneer u al een bestaande positie in de onderliggende aandelen heeft. Spreads zijn het kopen van een (of meer) opties en het tegelijkertijd verkopen van een andere optie. Long straddles en strangles profiteren wanneer de markt omhoog of omlaag beweegt.

Obligaties met een vaste rente

De meest bekende soort van beleggen waar men een vaste rente ontvangt is de aankoop van obligaties, waarbij overheden of bedrijven geld lenen van investeerders en hen in ruil daarvoor een rente betalen.

Obligaties worden ook beschouwd als een defensieve belegging, omdat ze over het algemeen een lager potentieel rendement en een lager risiconiveau bieden dan aandelen of vastgoed. Ze kunnen ook relatief snel worden verkocht, hoewel het belangrijk is om op te merken ook hier weer waardeverlies op de loer ligt.

Toon meer

Reclame Regio Noordkop

Bovenstaand bericht is aangeleverd aan Regio Noordkop en voor plaatsing is betaald. Regio Noordkop is niet verantwoordelijk voor aard en inhoud van het bericht. Vragen over bovenstaand of soortgelijke berichten? Mail naar hoofdredactie@regionoordkop.nl.

Wellicht ook interessant

Back to top button