Den Helder

Bushaltes worden beter toegankelijk gemaakt

Adverentie

Den Helder – De komende maanden gaat de gemeente zeven bushaltes aanpassen om te zorgen dat een grotere groep inwoners beter van de bus gebruik kan maken. De haltes worden beter bereikbaar en worden iets verhoogt, zodat reizigers drempelloos de bus in en uit kunnen. Hiervoor is het ook nodig dat de bestaande haltes langer maken; de bus kan dan makkelijker en comfortabeler naar het verhoogde deel rijden.

Op 1 mei beginnen de aanpassingen aan bushalte Kruiszwin Zuid in Julianadorp. Deze ligt aan de Breewijd, net als de andere drie haltes die later worden verbeterd: Kruiszwin Noord, Vogelzand Noord en Vogelzand Zuid. In Den Helder worden werkzaamheden uitgevoerd aan een halte aan de Kievitstraat (Vinkenstraat Noord) en aan twee haltes aan de Torplaan (G.P. Blankmanstraat en J.A. Prinsstraat). Als alles volgens de planning van de aannemer verloopt, zijn de werkzaamheden aan de bushaltes eind juli klaar.

Tijdelijke haltes
Enige overlast voor reizigers en weggebruikers tijdens de werkzaamheden is niet te voorkomen, maar de aannemer probeert die overlast tot een minimum te beperken. Als er aan een halte gewerkt wordt, komt er in de buurt een tijdelijke halte.

De aanpassingen aan de bushaltes worden ook mogelijk gemaakt door de provincie Noord-Holland, die voor dit project het grootste deel van de aanlegkosten voor haar rekening neemt.

Toon meer

Odessa Langeveld

Odessa is stagiaire bij Regio Noordkop. Ze studeert aan het ROC van Amsterdam en woont in Anna Paulowna. Ze is bereikbaar via odessa@regionoordkop.nl.

Wellicht ook interessant

Back to top button