Den Helder

Houke Klomp nieuw lid raad van bestuur Noordwest Ziekenhuisgroep

Advertentie:

Den Helder – De raad van toezicht van Noordwest Ziekenhuisgroep heeft dr. Houke Klomp benoemd als lid van de raad van bestuur. Zij start per 1 augustus 2023 in haar nieuwe rol en volgt huidig bestuurder Floor Haak op, die vanaf eind september 2023 met pensioen gaat. Houke Klomp komt over van het Antoni van Leeuwenhoek, waar zij werkt als chirurg, consulent en staflid. Naast de raad van bestuur zijn de ondernemingsraad, de cliëntenraad, de verpleegkundig adviesraad, het managementteam en het stafbestuur actief betrokken geweest in de procedure. Zij hebben allemaal een positief advies uitgebracht over de benoeming.

Houke Klomp over haar komst naar Noordwest: “Ik zie er zeer naar uit om deze stap naar Noordwest te maken en verder te helpen bouwen aan goede basis- en topklinische zorg in een ziekenhuis waar het prettig werken is. Ik wil graag Noordwesters faciliteren om hun werk zo goed mogelijk te kunnen doen, en creativiteit, vernieuwing en wetenschappelijke activiteit stimuleren. Juist een ziekenhuis als Noordwest kan een motor zijn om de zorg regionaal goed te organiseren en kansen te benutten om – in samenwerking met andere zorgaanbieders en gemeenten – van betekenis te zijn op gebied van preventie, gezondheid en duurzaamheid voor inwoners van Noord-Holland Noord”.

Achtergrond
Houke Klomp (1965) werkt sinds 2000 in het Antoni van Leeuwenhoek (AVL) als chirurg-oncoloog. Na haar opleiding en promotie in achtereenvolgens Erasmus MC, Medisch Centrum Alkmaar (nu onderdeel van Noordwest Ziekenhuisgroep) en VUmc, heeft zij zich in het AVL steeds verder gespecialiseerd. Binnen dit ziekenhuis is Klomp actief als staflid en is zij voorzitter geweest van het Stafbestuur. Zij heeft zich in die functie onder andere sterk gemaakt voor een veilige werkomgeving en heeft nadien de functie van vertrouwenspersoon vervuld. Ook is zij docent aan de AVL-academie. Daarnaast is zij toezichthouder bij het Prinses Máxima Centrum voor kinderoncologie (Utrecht) en het IJsselland ziekenhuis (Capelle aan den IJssel).

Jan Rauwerda, voorzitter raad van toezicht, ziet in Houke Klomp een gedreven medisch specialist die naast haar professionaliteit ook bewezen heeft een bredere kijk te hebben op de gezondheidszorg zowel lokaal als regionaal. Houke zet bewust de stap naar een bestuursfunctie in Noordwest waar zij uit haar opleidingstijd warme herinneringen aan koestert.

Klomp is het derde lid van de raad van bestuur, naast Jurgen Sernee en voorzitter Stefan Kroese. Samen geven ze binnenkort leiding aan Noordwest en dragen zo bij aan de zorg voor elkaar in Noord-Holland Noord. Nu en in de toekomst.

Toon meer

Nadia Krijns

Nadia is stagiaire bij Regio Noordkop. Ze studeert aan het ROC van Amsterdam en woont in Julianadorp. Ze is bereikbaar via nadia@regionoordkop.nl.

Wellicht ook interessant

Back to top button