Den HelderRegio Noordkop

Helderse Tygo aan de slag op landelijke Campus Radio

Advertentie:

Den Helder – Hij werkt er al jaren aan en de droom lijkt eindelijk uit te komen. De Helderse Tygo Gauw is binnenkort wekelijks te horen op de landelijke radio met een eigen programma. Na jaren in de microfoon van de lokale omroep te hebben gepraat, doet hij dat vanaf 14 mei op NPO Campus Radio.

“NPO Campus is het opleidingstraject vanuit de NPO zelf, waarin ze talent kosteloos opleiden tot echte radiomakers die ‘ready’ zijn voor NPO Radio 2, 3FM, NPO Klassiek of FunX”, licht Tygo het nieuwe avontuur toe. “Eerst heb je aantal weken een demotraject waarin je feedback krijgt en terugkoppeling over alles en daarop moet je inspelen, zodat je beter wordt en uiteindelijk dus doorstroomt naar NPO Campus Radio, wat voorheen NPO KX was. Een landelijk station op de DAB+, waarop ze al hun jonge talenten de vrije hand geven om hun programma te maken, zichzelf te ontwikkelen en nog meer hulp te krijgen vanuit de Campus.”

“Met cursussen en workshops willen ze je eigenlijk helemaal klaarstomen voor een programma in de nacht van 1 van de NPO zenders, met als mijn doel 3FM. Hoelang het traject is niet helemaal bekend, “maar ik ga er niet vanuit dat ik daar straks vijf jaar zit. Ze geven je gewoon echt de ruimte en tijd om te groeien, want uiteindelijk groei je door vlieguren te maken.” De grote hoop van Tygo is uiteraard dat het programma op termijn zorgt voor de gewenste doorstroming.

Wereldrecord
Ondertussen werkt Tygo ook verder aan zijn plannen om komende zomer het wereldrecord radio maken te verbreken. Het doel is 216 uur achter elkaar, dat zijn negen dagen, live radio te maken. Inmiddels zijn al vele contacten in het land gelegd met lokale en landelijke dj’s die mee willen helpen en ook op andere gebieden komt de realisatie van het record goed op gang. De kans bestaat dat een deel van het record ook via een landelijke radiozender te horen is. De volledige recordpoging wordt uitgezonden door Regio Noordkop.

Zover is het echter nog niet, maar Tygo is vanaf 14 mei dus iedere dinsdag tussen 19:00 en 21:00 uur te horen op NPO Campus Radio. Dat is te beluisteren via DAB+, online of via de gratis NPO Luister app. Op maandagavond is en blijft hij te beluisteren op Regio Noordkop, tussen 21.00 en 23.00 uur.

Toon meer

Ronald Boutkan

Ronald Boutkan is werkzaam als hoofdredacteur / algemeen directeur van Regio Noordkop. Ook presenteert hij Ron & Geer, Hollands Glorie en werkt hij mee aan De Week op Zaterdag, allen radioprogramma's van Regio Noordkop. Ronald woont in Den Helder en is bereikbaar via ronald@regionoordkop.nl of telefonisch via 0643436070.

Reageer op dit bericht

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Wellicht ook interessant

Back to top button