Den Helder

Inwoners Den Helder voortaan per e-mail geïnformeerd over besluiten van de overheid

Advertentie:

Den Helder – Inwoners van de gemeente Den Helder ontvangen vanaf halverwege mei maximaal één keer per week een e-mail van Overheid.nl met daarin bekendmakingen van de overheid. De bekendmakingen gaan over vergunningen, werkzaamheden en andere lokale aankondigingen die zich afspelen binnen een bepaalde straal van het woonadres van de ontvanger. Het doel van deze nieuwe dienst is om mensen actiever te informeren over besluiten van de overheid die direct invloed hebben op hun leefomgeving. Ook wordt het duidelijker hoe inwoners inspraak krijgen of bezwaar kunnen indienen.

Het gaat om inwoners die 25 jaar en ouder zijn en die een e-mailadres hebben opgegeven in MijnOverheid. Zij krijgen in de week van 13 tot en met 17 mei 2024 een welkomstmail van Overheid.nl. In deze welkomstmail staat uitgelegd wat inwoners kunnen verwachten, op welke wijze de e-mailberichten zijn aan te passen en hoe het afmelden werkt. In de welkomstmail staat ook een verwijzing naar een speciale informatiepagina op met meer informatie over ‘Berichten over uw Buurt’.

Om er voor te zorgen dat de verzending van de e-mails goed gaat verlopen heeft de overheid ervoor gekozen om gefaseerd, gemeente per gemeente, te starten. Zo kunnen gemeenten van elkaar leren en is
het, indien nodig, mogelijk om de service te verbeteren.

Toon meer

Redactie Regio Noordkop

Onder 'Redactie Regio Noordkop' staan door de redactie zelf geschreven berichten, maar ook artikelen die ons door derden zijn aangeleverd, zoals (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke. Ook iets melden? Stuur een bericht aan nieuws@regionoordkop.nl. De redactie is telefonisch te bereiken via 0223-684609. Het bezoekadres is Torplaan 4, 1785BA Den Helder. Loop gerust binnen, de koffie staat klaar!

Wellicht ook interessant

Back to top button