Hollands KroonVideo

Koninklijke onderscheidingen, jeugdlintjes en zilveren complimenten voor inwoners Hollands Kroon

Advertentie:

Hollands Kroon – Burgemeester Rian van Dam had vrijdag 26 april een druk bezet schema. Zij moest heel Hollands Kroon doorrijden om vijf Koninklijke onderscheidingen, twee jeugdlintjes en tweemaal een zilveren speldje uit te reiken.

De gemeente hanteert al meerdere jaren de truc om de onderscheidingen niet meer in het gemeentehuis, maar op locatie uit te reiken. Op deze manier zijn de mensen meer verrast en dat is uiteindelijk de bedoeling.

Lintjes
De route begon op sportpark Kleine Sluis waar Joan Teekamp werd verrast met de onderscheiding Lid in de Orde van Oranje-Nassau. Deze onderscheidingen gingen ook naar Atie Mosch-Leijen uit Anna Paulowna, Meindert Brugman uit Niedorp en Annie Lont uit Hippolytushoef. Siem Jan Schenk uit Niedorp kreeg de onderscheiding Ridder in de Orde van Oranje-Nassau.

Liz de Geus en Julia Dekker kregen uit handen van burgemeester van Dam een zilveren compliment voor het verrichten van een bijzondere daad. Vorige zomer sloegen zij alarm nadat ze rook bij een woonhuis zagen. Daarmee hebben zij naar alle waarschijnlijkheid brand en alle gevaren van dien voorkomen.

Jeugdlintjes
Twee jeugdlintjes gingen naar Kim van Soesbergen en Lise Karman voor hun grote vrijwillige bijdrage bij handbalvereniging DWOW. Beiden waren niet in de gelegenheid om het lintje in ontvangst te nemen. Zij zijn wel op de hoogte gesteld door de burgemeester en zullen later worden onderscheiden.

Wegens technische problemen is er helaas geen eigen videobeeld beschikbaar van de Lintjesregen in Hollands Kroon

Toon meer

Cor Lont

Dit bericht is geplaatst door Cor Lont. Ik ben al vele jaren op vrijwillige basis werkzaam bij de omroep. Mijn taak is het schrijven van allerlei artikelen en het maken van korte videoreportages. Ik ben bereikbaar via cor@regionoordkop.nl.

Wellicht ook interessant

Back to top button