Politiek

Wethouder Pieter Kos vertrekt, keert niet terug in nieuw college

"Maak mijn werk af tot er een nieuwe ploeg is"

Advertentie:

Den Helder – Wethouder Pieter Kos verlaat binnenkort Den Helder. Hij keert niet terug in een nieuw college, zo heeft hij vrijdag laten weten. Zijn eigen Stadspartij is verrast, meldt fractievoorzitter Harrie van Dongen.

“Ik kies er voor om niet terug te keren in een nieuw college. Afgelopen tijd heb ik er te weinig kunnen zijn voor Otis (zoon van Kos, red.) en dat wil ik anders. Ik maak netjes mijn werk af tot er een nieuwe ploeg is uiteraard, maar daarna neem ik afscheid.” Zijn zoon woont in Leiden en Kos heeft een woning in de Helderse binnenstad. Zodra er een nieuw college is, gaat hij terug naar Leiden.

Het vertrek van Kos wordt bespoedigd door de deze week in Den Helder ontstane bestuurscrisis. Doordat Beter voor Den Helder uit de coalitie is gestapt moet opnieuw over samenwerking in de raad worden onderhandeld en dat leidt vermoedelijk ook tot een nieuwe samenstelling van de wethoudersploeg. Harrie van Dongen laat weten het nieuws van Kos ook net pas te hebben gehoord en verrast te zijn. Hij kan nog niets zeggen over een eventuele opvolger voor Kos.

Toon meer

Ronald Boutkan

Ronald Boutkan is werkzaam als hoofdredacteur / algemeen directeur van Regio Noordkop. Ook presenteert hij Ron & Geer, Hollands Glorie en werkt hij mee aan De Week op Zaterdag, allen radioprogramma's van Regio Noordkop. Ronald woont in Den Helder en is bereikbaar via ronald@regionoordkop.nl of telefonisch via 0643436070.

2 reacties

 1. Wie is de volgende… Die uit de beerput stapt…

  En wat is de aanleiding van dit “plotselinge” vertrek? Dat de fractie van de Stadspartij heeft meegetekend voor de extra raadsvergadering van 7 mei? Is de Wethouder om die reden boos op zijn eigen partij, die de gelederen niet willen sluiten.. Of gaat het om zaken waar de fractie van de Stadspartij terecht niet mee kan instemmen, als het bijvoorbeeld gaat om de kleine werf?

  Want laten we niet vergeten, dat Pieter Kos ooit is aangesteld bij de stadspartij, waar BvDH toen nog deel van uitmaakte…

  Is GroenLinks het volgende slachtoffer, die de wethouder moet inleveren? Omdat ze niet mee gaan met zaken als de kleine werf?
  Ze zijn immers een buitenbeentje in deze coalitie. En met het opstappen van eigenlijk Groen Links Wethouder Kos verliezen ze de tweede stem in het college…

  En de samenwerking tussen GroenLinks en PvdA kan landelijk dan wel goed gaan, maar plaatselijk lijkt dit niet helemaal het geval te zijn…
  En daar speelt “de kleine werf” ook weer een rol in omdat beide partijen daar anders over denken…

  We hebben in Den Helder weer een bestuurscrisis.. Het lijkt voor de buitenwereld dat het gaat om poppetjes.. Maar als je iets verder kijkt dan zie je dat het om belangen gaat… Kijk oa naar VVD en het CDA die er belang bij hebben dat Beter voor Den Helder bij de coalitie blijft.. Zelfs als ze kandidaat Wethouder Remco Duijnker daarvoor alsnog in het pluche moeten hijsen..

 2. Nu nog even een excuus aan Rob Scholte bij zijn vertrek voor de shit waarin hij hem heeft getrokken zonder dat hij daar het mandaat voor had.

Wellicht ook interessant

Back to top button