Den HelderHollands KroonJeugdSchagen

Online escape room voor jonge mantelzorgers

Regio Noordkop – Het is in de eerste week van juni de Week van de Jonge mantelzorger. Het Mantelzorgcentrum organiseert in die week een online escape room via haar online platform. Het Mantelzorgcentrum ontwikkelde dit platform om jongeren de kans te geven elkaar op een veilige manier op te zoeken.

Via het platform lossen jongeren vanaf 15 jaar samen puzzels op. De online escape room is ontwikkeld door onder meer Escape Room Schagen. Van maandag 1 juni tot en met vrijdag 5 juni zijn er dagelijks twee speelmogelijkheden; om 15.00 uur en om 20.00 uur. Jonge mantelzorgers geven zich op via info@mantelzorgcentrum.nl.

Uit onderzoek blijkt dat jonge mantelzorgers niet geproblematiseerd willen worden. Wel hebben ze een behoefte aan onderling contact en een luisterend oor. Het online platform van het Mantelzorgcentrum biedt dit in een gecontroleerde omgeving. Hier hoeven zij zich even geen zorgen te maken en hoeven zij de ander niets uit te leggen over hun situatie. Iedereen zit in hetzelfde schuitje! Het platform is alleen toegankelijk voor jonge mantelzorgers via deze link.

Jonge mantelzorgers
Jonge mantelzorgers zijn jongeren (t/m 24 jaar) die opgroeien met een gezinslid dat hulp nodig heeft. Dit kan een ouder, broer of zus zijn. Het gezinslid heeft een chronische ziekte, lichamelijke of verstandelijke beperking, een psychische aandoening of een verslaving. Jonge mantelzorgers zijn vaak onzichtbaar en worden niet altijd herkend als mantelzorgers. Mantelzorgen is namelijk niet alleen het zorgen voor een ander in de vorm van praktische en emotionele steun, maar ook zorgen maken om iemand.

Voor meer informatie over deze jonge mantelzorgers of over andere onderwerpen waar mantelzorgers meer over willen weten, kunnen zij bellen met het Mantelzorgcentrum, tel. 0224 – 74 50 59 of een mail sturen naar: info@mantelzorgcentrum.nl. Op www.mantelzorgcentrum.nl staat meer nieuws en een volledig overzicht van activiteiten voor mantelzorgers.

Toon meer

Ronald Boutkan

Bovenstaand bericht is geplaatst door Ronald Boutkan, algemeen directeur van Regio Noordkop. Ronald woont in Julianadorp en is bereikbaar via ronald@regionoordkop.nl of telefonisch via 0643436070.

Wellicht ook interessant

Back to top button