Den Helder

Geluksmoment delen op Nationale DonutDag

Advertentie:

Den Helder – Het Leger des Heils blaast op 4 juni een oude traditie een nieuw leven in met het instellen van Nationale DonutDag. Met name in de Verenigde Staten is ‘Donut Day’ een jaarlijks terugkerend fenomeen en dat wil het Leger ook in Nederland gaan realiseren. Samen met donutproducent Donut Worry Be Happy wordt traditie gekoppeld aan het beleven van een geluksmomentje. De donuts worden op deze dag door het hele land gratis verstrekt via de buurthuiskamers van het Leger des Heils.

Nationale Donutdag wordt ook in Den Helder gevierd. Vanuit HUIS op de Vismarkt 22 kan iedereen van 10.00 uur tot 16.00 uur gezellig langskomen om vervolgens samen een donut te eten en een geluksmoment te delen. Iedereen is welkom, jong en oud.

Uitdelen
‘National Donut Day’ is overgewaaid vanuit Amerika, waar deze dag ook verbonden is aan het Leger des Heils. Op iedere eerste vrijdag van juni worden daar gratis donuts uitgedeeld. De traditie van DonutDag voert terug tot de Eerste Wereldoorlog, waar heilssoldates van het Leger des Heils verse donuts overhandigden aan frontsoldaten.

De soldaten juichten de donuts toe en noemden de vrouwen van het Leger des Heils al snel ‘donutmeisjes’. De eenvoudige donut werd een symbool van alles wat het Leger des Heils deed de ontberingen van de frontlinie vechtende mensen te verlichten. Tegenwoordig deelt het Leger des Heils in Amerika en veel andere landen nog altijd donuts uit tijdens noodsituaties.

Donutdag
DonutDag gaat over samen delen. Samen met iemand uit de buurt een geluksmoment delen, elkaar beter leren kennen, onder het genot van een heerlijke donut. Vorig jaar organiseerden beide organisaties ook al een Donutdag. Het succes daarvan en de positieve reacties van het publiek liggen aan de basis van deze nieuwe, jaarlijks terugkerende traditie.

Toon meer

Redactie Regio Noordkop

Onder 'Redactie Regio Noordkop' staan door de redactie zelf geschreven berichten, maar ook artikelen die ons door derden zijn aangeleverd, zoals (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke. Ook iets melden? Stuur een bericht aan nieuws@regionoordkop.nl. De redactie is telefonisch te bereiken via 0223-684609. Het bezoekadres is Torplaan 4, 1785BA Den Helder. Loop gerust binnen, de koffie staat klaar!

Wellicht ook interessant

Back to top button