Schagen

Eerste ronde Mondial Uitzend NK Leliekeuren

’t Zand – De eerste ronde van het Mondial Uitzend NK leliekeuren heeft woensdag 25 mei in BolleNoord plaats gevonden. Kees Hertogh (heren) kreeg de beste score met 4,0 strafpunten.

Er stonden 15 prachtige vazen van superieure kwaliteit klaar voor de keurders. Deze week hebben veredelaar World Breeding en Royal van Zanten ervoor gezorgd dat er een ware explosie van leliebloemen was te zien.

Hoge ogen wierp de lelie Mount Tate van World Breeding. Met een totale score van 9,2 punten werd deze lelie bijzonder goed gewaardeerd door de jury.

Het topklassement is gewonnen door Carl Brouwer met 4,5 strafpunten. Justin Spitters heeft gewonnen bij de junioren met 4,4 strafpunten en bij de dames was Eva Hopman de beste met 4,4 strafpunten. De verschillen kunnen nog komen in de komende 3 keuringen.

Woensdag 1 juni zullen de deuren van BolleNoord om 7.00 uur open gaan om iedere keurder tot 20.00 uur de tijd te geven om te komen keuren. Deelname is gratis.

Het belooft een zeer gevarieerde inzending te worden met een gezonde strijd tussen de diverse klassementen.

De uitslagen zijn te vinden op de website: www.leliekeuren.nl en op de Facebook en Instagram.

Toon meer

Leanne van Gemeren

Mijn naam is Leanne van Gemeren (21). Ik ben werkzaam bij Regio Noordkop als Redactiemedewerker en studeer Creative Business. Ik ben bereikbaar via leanne@regionoordkop.nl

Wellicht ook interessant

Back to top button