GGD organiseert online bijeenkomst over “een gezond puberbrein”

Den Helder – GGD Hollands Noorden organiseert de online bijeenkomst “Een gezond puberbrein! Wat kun jij doen om dit te versterken?” Voor alle opvoeders van pubers (10+) die meer willen weten over mentale gezondheid en het puberbrein.

Tijdens deze online bijeenkomst gaat Steven Pont (ontwikkelingspsycholoog en opvoedcoach) en Monique Klein-Vriend (opvoedadviseur) in op het belang van een goede mentale gezondheid van pubers en hoe de opvoeders deze kunnen versterken. Wat is belangrijk om te weten als ouder/opvoeder, waar moeten ouders op letten en wat te doen om een puber hierbij te ondersteunen.

De deelnemers krijgen antwoord op vragen zoals:
• Wat is mentale gezondheid?
• Wat hebben pubers nodig om zich mentaal gezond te ontwikkelen?
• Hoe in gesprek te gaan met een puber over hoe hij/zij zich voelt?
• Wanneer komt gedrag vanuit het puberbrein en wanneer is gedrag zorgelijk?
• Wat als het even tegen zit? En wat zijn mogelijke signalen om op te letten?

Een praktische online bijeenkomst waar opvoeders meer leren over mentale gezondheid en het puberbrein. Tijdens deze online bijeenkomst kunnen vragen worden gesteld via de chat. De online bijeenkomst is op donderdagavond 16 juni van 20:00 – 21:15 uur. Er zijn geen kosten aan verbonden. Aanmelden kan via de website

Vragen over opvoeden?
Ouders die naar aanleiding van deze online bijeenkomst vragen hebben kunnen bellen met GGD HN 088 0100550 voor het maken van een (online) afspraak met de jeugdgezondheidszorg. Mailen kan ook positiefopvoeden@ggdhollandsnoorden.nl. Meer informatie over opvoeden is te vinden op de websites www.positiefopvoeden.nl en www.ggdhollandsnoorden.nl.