Nieuws

Vrijwilligers gevraagd voor MS collecteweek

Noordkop – Door heel Nederland zijn vrijwilligers zich aan het voorbereiden op de MS collecteweek. Zij gaan van 26 juni t/m 1 juli langs de deuren om geld op te halen voor onderzoek naar de ziekte, die letterlijk zenuwslopend is. Ruim 25.000 mensen hebben MS. Elke dag krijgt iemand de diagnose en toch is er nog erg weinig bekend over de ziekte. Er zijn dringend vrijwilligers nodig om in zo veel mogelijk straten geld op te halen voor onderzoek.

Multiple Sclerose, afgekort met MS, is een ziekte van het centrale zenuwstelsel. Doordat er iets mis is in het afweersysteem, wordt de laag om de zenuwen (myeline) aangevallen en beschadigd. Zenuwen komen hierdoor bloot te liggen en geven minder goed signalen van en naar de hersenen door. Hierdoor kunnen plotseling verlammings- en uitvalsverschijnselen optreden. MS patiënten hebben vaak problemen met bewegen, coördinatie gezichtsvermogen, geheugen, en ervaren plotselinge verschijnselen van verlamming of uitval.

Uurtje in je buurtje

Over de ziekte MS is nog veel onbekend. Onderzoekers weten nog niet waardoor MS veroorzaakt wordt en hoe het genezen kan worden. Met de opbrengst van de collecte investeert het MS Fonds onder andere in innovatieve onderzoeken om betere behandelmethoden te kunnen vinden. Ook coacht zij mensen om de kwaliteit van hun leven te kunnen verbeteren. Naar verwachting zullen zo’n 10.000 collectanten in hun buurt langs de deuren gaan. Daarnaast zullen vele honderden online gaan collecteren.

Tamara Alcicek, collectemanager bij het Nationaal MS Fonds: “We zien dat veel collectanten en coördinatoren zich al jaren met hart en ziel inzetten. Zij kunnen alle versterking gebruiken. Dus loop een uurtje in je buurtje en help mee! Je hebt geen idee hoe waardevol je inzet kan zijn, voor alle mensen met MS en hun omgeving.”

Aanmelden
Geïnteresseerde die een paar uurtjes willen lopen in hun eigen wijk kunnen een kijkje nemen op https://nationaalmsfonds.nl/collecteren.

Toon meer

Odessa Langeveld

Odessa is stagiaire bij Regio Noordkop. Ze studeert aan het ROC van Amsterdam en woont in Anna Paulowna. Ze is bereikbaar via odessa@regionoordkop.nl.

Wellicht ook interessant

Reageer op dit bericht

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Back to top button