Noord-Holland

Leegstand winkels loopt iets op in Noord-Holland, werkgelegenheid stabiel

Advertentie:

Noord-Holland – In de Noord-Hollandse detailhandel is de leegstand iets opgelopen en de werkgelegenheid ongeveer gelijk gebleven. Dat blijkt uit de Monitor Detailhandel Noord-Holland 2023-2024, een jaarlijkse analyse van trends en ontwikkelingen in de detailhandel van de provincie. De Monitor bevat de stand van zaken per 1 januari 2024 op het gebied van werkgelegenheid, winkelaanbod en duurzaamheid.

Esther Rommel, gedeputeerde economie: ”Het doel van ons economisch beleid is het bevorderen van welvaart en welzijn door een ondernemende, duurzame economie. De detailhandel is voor onze economie een belangrijke sector. Zo is bijna één op de tien Noord-Hollandse banen in de detailhandel. Het gaat zeker niet alleen om deze harde cijfers: de detailhandel is ook onmisbaar voor de leefbaarheid en vitaliteit van Noord-Hollandse steden en dorpen: een belangrijk thema in het Noord-Hollandse coalitieakkoord. De detailhandel moet klaar zijn voor de toekomst. Uit de monitor blijkt dat op het gebied van duurzaamheid nog een slag te maken is, met name in de oude binnensteden en wijkcentra. De provincie helpt hierbij: als aanjager en verstrekker van subsidie om winkelgebieden te verduurzamen”.

De belangrijkste uitkomsten van de Monitor Detailhandel zijn dat de werkgelegenheden stabiel zijn gebleven, Noord-Holland een lage leegstand houdt ondanks lichte toename en heeft 82,3% van de winkels met energielabel een A-, B- of C-label.

Toon meer

Alicia Vos

Alicia Vos is weekendredacteur- / verslaggever voor Regio Noordkop en Noordkop Centraal. Zij is bereikbaar via de redactie, per e-mail: alicia@regionoordkop.nl en telefonisch via 0625112486.

Reageer op dit bericht

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Wellicht ook interessant

Back to top button