Sport

Verdienstelijke derde plek voor VZV

Advertentie:

’t Veld – De handbalvrouwen van VZV zijn als derde in de eredivisie geëindigd. De wedstrijd tegen Velo werd met 28-20 heel netjes gewonnen. Het is pas de tweede keer in de historie dat het team van trainer Edwin Janssen op deze plek mag eindigen.

VZV kwam niet in de meest sterke opstelling aan de start. Toch had het jeugdige team vanaf de eerste minuut het beste van het spel. In de eerste helft stond het bij rust 9-9, en dat kwam vooral omdat de thuisploeg teveel kansen had gemist. In de tweede helft werd al snel een voorsprong genomen en die werd niet meer uit handen gegeven.

De 23-jarige Carmen van der Kroon speelde haar laatste duel. Ze stopt omdat handbal op dit topniveau teveel tijd in beslag neemt. Het drukke bestaan van werk, trainen en spelen drukt teveel op haar leven en dat is te respecteren. Al vanaf haar twaalfde is ze bij VZV actief. Ze nam afscheid met vijf treffers tegen Velo.
VZV mag volgend seizoen Europees gaan spelen. Het team heeft nog veel meer ambities en wil de afstand met VOC en Venlo, respectievelijk de nummers een en twee, nog kleiner laten worden.

Toon meer

Albert Bronk

Albert Bronk is sportverslaggever bij Regio Noordkop. Je treft hem bij het voetbal, het wielrennen, hockey, zwemmen, judo en op tal van andere sportieve locaties. Tips, nieuws of suggesties voor Albert? Mail naar sport@regionoordkop.nl

Reageer op dit bericht

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Wellicht ook interessant

Back to top button