UitgaanVideo

Video: Geslaagde vrijwilligersdag in dorpshuis Hippolytushoef

Advertentie:

Hippolytushoef – Het was een komen en gaan van bezoekers op de eerste vrijwilligersdag in het dorpshuis. Achtentwintig verenigingen en organisaties zijn naarstig op zoek naar vrijwilligers.

Het idee van deze dag komt van een leefbaarheidsonderzoek die in verschillende kernen in Hollands Kroon worden gehouden. Zaterdag was het de beurt aan Hippolytushoef.

Een belangrijke uitkomst van het onderzoek was het tekort aan vrijwilligers. Wonen Plus Welzijn, Noordkopvoorelkaar, dorpshuis Hippo, Dorper Activiteiten Sociëteit en de Hollands Kroonse Uitdaging hebben de krachten gebundeld en daar is deze dag uitgekomen.

Geslaagde dag
Edwin Wittink van de Hollands Kroonse Uitdaging was zeer tevreden over de opkomst en heeft verschillende matches zien gebeuren. Zo zegt hij: “zonder vrijwilligers kan het verenigingsleven niet bestaan. Een ander bijkomend voordeel van zo’n dag is dat de verenigingen onderling een soort netwerk opbouwen. Je komt met elkaar in contact en leert van elkaar”.

Toon meer

Cor Lont

Dit bericht is geplaatst door Cor Lont. Ik ben al vele jaren op vrijwillige basis werkzaam bij de omroep. Mijn taak is het schrijven van allerlei artikelen en het maken van korte videoreportages. Ik ben bereikbaar via cor@regionoordkop.nl.

Reageer op dit bericht

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Wellicht ook interessant

Back to top button