Cultuur/Natuur

Vrijwilligers gezocht om Noordhollandsch Kanaal schoon te maken van zwerfafval

Advertentie:

Noord-Holland – Stichting Duurzame Innovaties organiseert zaterdag 22 juni om 11:00 uur, op de eerste dag van de zomer, een opruimactie langs het Noordhollandsch Kanaal. Dit in samenwerking met provincie Noord-Holland, de Hollands Kroonse Uitdaging en de gemeenten Hollands Kroon, Bergen, Alkmaar en Waterland. Dit doen zij in samenwerking met Recycle Valley en is onderdeel van het grote doel: ‘Schone waterwegen tussen Den Helder en Maastricht’.

Zij maken het Noordhollandsch Kanaal lopend en varend schoon tussen Den Helder en Amsterdam, een stuk van ongeveer tachtig kilometer. Deze gehele route wordt opgesplitst in kleinere trajecten van ongeveer drie tot vier kilometer. Dit staat gelijk aan ongeveer een uurtje lopen. Het doel van de actie is om met buurtbewoners en andere betrokkenen het water schoon te maken van zwerfafval. Bij het eindpunt kunnen deelnemers vaak een kopje koffie verwachten als dank voor hun inzet. Deze enthousiaste vrijwilligers worden nog steeds gezocht.

Aanmelden kan via www.duurzameinnovatie.eu

Toon meer

Alicia Vos

Alicia Vos is weekendredacteur- / verslaggever voor Regio Noordkop en Noordkop Centraal. Zij is bereikbaar via de redactie, per e-mail: alicia@regionoordkop.nl en telefonisch via 0625112486.

Reageer op dit bericht

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Wellicht ook interessant

Back to top button