SchagenSport

BMX vereniging maakt van de nood een deugd in coronatijd

Schagen – Verenigingen hebben het zwaar te verduren in tijden van corona. Er zijn geen lessen en wedstrijden, laat staan activiteiten voor leden. Maar wat kun je in deze lastige omstandigheden wél doen binnen het verenigingsleven? Met deze gedachte liep het bestuur van Fietscrossvereniging Schagen ook rond. Er waren al wat acties op touw gezet voor nieuwe baanverlichting en uiteindelijk was de coronaperiode de gelegenheid om de focus op de uitwerking te leggen.

Dat de vereniging goed voorwerk had gedaan, mocht blijken uit het feit dat diverse instanties waren ingeschakeld voor een financiële bijdrage. Mede dankzij een donatie uit het Coöperatiefonds van Rabobank Kop van Noord-Holland en een bijdrage van de Gemeente Schagen kon de vereniging het financiële plaatje voor de aanschaf van materiaal rondkrijgen. De werkzaamheden zouden met eigen mankracht worden opgepakt en uitgevoerd.

Duurzaam initiatief
Initiatiefnemer en bestuurslid Patrick Limburg vertelt trots: “Dankzij de inzet van een groepje vrijwilligers binnen de vereniging konden we onze krachten bundelen en zijn we een aantal weken aan de slag geweest. Eerst de oude materialen eruit. Het bleek al gauw dat het echt aan vernieuwing toe was. Gelukkig hadden we er, omdat er toch niet getraind kon worden, ruim de gelegenheid voor om de klus te klaren. Als het over een paar maanden ‘s avonds weer donker wordt, kunnen we op een goed verlichte baan trainen. Het mooiste is dat we echt gekeken hebben naar duurzaamheid. Daar waar de oude verlichting bij wijze van spreken het halve industrieterrein verlichtte, is deze nu geheel afgestemd op het terrein en de baan. En dat voelt goed, ook naar de omgeving toe.”

Gelukkig zijn de tijden weer aan het kantelen en zijn de leden van de fietscrossvereniging, met inachtneming van de maatregelen vanuit het RIVM, weer aan het crossen. Ook voor proeflessen is er na de zomervakantie weer gelegenheid, wat door de overheid volop wordt gestimuleerd. Meer informatie over proeflessen en contactgegevens zijn te vinden op de website www.fcvschagen.nl.

Toon meer

Redactie Regio Noordkop

Onder 'Redactie Regio Noordkop' staan door de redactie zelf geschreven berichten, maar ook artikelen die ons door derden zijn aangeleverd, zoals (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke. Ook iets melden? Stuur een bericht aan nieuws@regionoordkop.nl. De redactie is telefonisch te bereiken via 0223-684609. Het bezoekadres is Torplaan 4, 1785BA Den Helder. Loop gerust binnen, de koffie staat klaar!

Wellicht ook interessant

Back to top button