Den HelderPolitiek

Gemeentebelangen: “De kinderen hebben recht op een Sinterklaasintocht”

Den Helder – “De kinderen hebben recht op een Sinterklaasintocht en alles wat daarbij hoort. Door overmacht kon de Stichting Intocht Sinterklaas Noordkop de aanvraag subsidie niet voor oktober 2019 aanvragen”, aldus fractievoorzitter Nancy List van Gemeentebelangen.

De partij heeft een motie ingediend om alsnog een subsidie van € 15.000,-, dan wel een ‘ruimhartig deel’, toe te kennen. Niet alleen voor de intocht van 2020, maar een garantie voor subsidie voor de komende vijf jaar. De motie wordt maandag 29 juni behandeld in de raadsvergadering.

‘Potje’
De subsidieaanvraag voor de intocht van Sinterklaas in 2020 is afgewezen omdat deze niet voor 1 oktober 2019 was ingediend. “De Helderse Ondernemersvereniging Binnenstad (HOB) wil deze intocht niet langer organiseren. Door het Coronavirus zijn tal van evenementen afgelast, bijvoorbeeld de vele activiteiten die in Den Helder rondom 75 jaar vrijheid georganiseerd zouden worden. Door het annuleren van deze evenementen zou toch een ‘potje ’ moeten zijn om deze subsidie alsnog te verstrekken?”, zo vraagt List zich af.

List hoopt met haar motie dat de subsidie alsnog verstrekt gaat worden met de garantie deze subsidie voor de komende vijf jaar te garanderen. Daarnaast vraagt zij voor ondersteuning door de gemeente. “Overleg met de stichting Intocht Sinterklaas Noordkop voor wat betreft veiligheid en  vergunningen. Tevens actief meehelpen op het gebied van de aanvraag en een ruime inzet van handhaving te garanderen.”

Trefwoorden
Toon meer

Yvonne de Groot

Mijn naam is Yvonne de Groot, geboren en getogen in Den Helder. Ik ben werkzaam als politiek verslaggever bij Regio Noordkop.

Wellicht ook interessant

Reageer op dit bericht

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Back to top button
Close