Overige

Fitheidstest voor 60-plussers bij Turnlust

Advertentie:

Den Helder – De afdeling Turnlust Vitaal en Fit nodigt de 60-plussers van Den Helder uit voor een fitheidstest. Bewegen houdt mensen langer fit en zelfredzaam. Botten en spieren blijven sterk en de conditie blijft op peil. Regelmatig bewegen is gezond en voorkomt veel chronische aandoeningen. Naast fysieke voordelen verkleint bewegen in een groep het sociaal isolement voor ouderen.

De test begint met een vragenlijst, meting van de bloeddruk en BMI vaststelling. Ook wordt er een gratis bloedsuikertest aangeboden door de thuiszorg van Omring. Daarna gaat de echte test beginnen. Er zijn oefeningen in armkracht, reactievermogen, lenigheid, beenkracht enzovoort. Eventueel kan er medisch advies worden gegeven. De test is ook mogelijk voor deelnemers met een rollator.

Tijdens het eindgesprek krijgen de bezoekers advies over een vervolgprogramma. Turnlust Vitaal en Fit biedt beweeglessen op niveau aan die door gespecialiseerde docenten worden gegeven. Hierbij staat het plezier in bewegen en het sociale contact voorop. Men maakt dan kennis met verschillende vormen van sport, bewegen en spel. Na elke les wordt er vrijblijvend nagepraat onder het genot van koffie of thee.

De Draaikolk
De conditietest is op zaterdag 16 maart van 09.00 uur tot 12.00 uur in de Draaikolk aan de Dollardlaan en is gratis. Bezoekers hoeven zich niet aan te melden. Wel wordt er verzocht om makkelijke kleding aan te doen. Voor meer informatie: info@turnlust.com

Toon meer

Alicia Vos

Alicia Vos is weekendredacteur- / verslaggever voor Regio Noordkop en Noordkop Centraal. Zij is bereikbaar via de redactie, per e-mail: alicia@regionoordkop.nl en telefonisch via 0625112486.

Reageer op dit bericht

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Wellicht ook interessant

Back to top button