Uitgaan

Eerbetoon aan Elvis in Michaelskerk

Advertentie:

Oosterland – De Michaëlskerk in Oosterland vormt zondag 14 juli het decor van een oecumenische viering ter ere van Elvis Presley. Deze dienst, geleid door ds. Fred Omvlee, een geestelijk verzorger en gepassioneerd Elvis-fan, belicht Elvis zijn zoektocht naar God en zijn diepe spirituele leven.

Elvis Presley, die in 2025 negentig jaar geleden geboren werd, transformeerde de muziekindustrie met zijn unieke combinatie van gospel, country en rhythm & blues. Ondanks zijn wereldwijde roem en status als eerste superster, kende zijn leven zowel hoogtepunten als diepe dalen. Deze viering stelt de vraag: “Kunnen wij ons vandaag nog met Elvis verbonden voelen?”

Deze bijeenkomst, die al voor de tweede keer in de Michaëlskerk plaatsvindt, wordt muzikaal ondersteund door The Rising Clouds, een groep jonge conservatoriumstudenten die gespecialiseerd zijn in sixties muziek. Bezoekers kunnen genieten van verhalen over Elvis’ leven en carrière, naast uitvoeringen van enkele van zijn grootste hits en geliefde gospelnummers.

Aanvang
Deze dienst is niet alleen een eerbetoon aan de muzikale en culturele impact van Elvis, maar ook een viering van zijn spirituele zoektocht. Na de viering, die om 19.00 uur begint, is er gelegenheid om na te praten met een kop koffie of thee. Parkeren is mogelijk bij de Keizerspoeldijk, op loopafstand van de kerk. Meer informatie is te vinden op de website van Zin in Oosterland.

Toon meer

Redactie Regio Noordkop

Onder 'Redactie Regio Noordkop' staan door de redactie zelf geschreven berichten, maar ook artikelen die ons door derden zijn aangeleverd, zoals (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke. Ook iets melden? Stuur een bericht aan nieuws@regionoordkop.nl. De redactie is telefonisch te bereiken via 0223-684609. Het bezoekadres is Torplaan 4, 1785BA Den Helder. Loop gerust binnen, de koffie staat klaar!

Reageer op dit bericht

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Wellicht ook interessant

Back to top button