Politiek

Fractie Pastoor dient bezwaarschrift in tegen verwijderen zebrapaden aan de Torplaan

Advertentie:

Den Helder – Fractie Pastoor voert volop actie tegen het collegebesluit om drie van de vier zebrapaden aan de Helderse Torplaan te verwijderen. Na het stellen van schriftelijke vragen heeft Mirjam Dijk namens de fractie ook een bezwaarschrift opgesteld. Deze is inmiddels 28 keer mede-ondertekend door omwonenden in de wijk De Schooten en Dijk hoopt dat nog meer mensen zich aansluiten bij het bezwaar.

De gemeente Den Helder en de lokale afdeling van Veilig Verkeer Nederland zijn van mening dat het weghalen van de zebrapaden veiliger is voor de voetgangers. Veel omwonenden zijn het daar dus niet mee eens, net als Fractie Pastoor. “Met dit besluit maakt het college een grove fout. De voetganger kan zo geen gebruik meer maken van een veilige oversteekplaats, terwijl het de automobilisten makkelijker wordt gemaakt om (nog) harder te rijden”, vindt raadslid Mirjam Dijk.

Fractie Pastoor wil van het college weten welk onderzoek ten grondslag ligt aan het verkeersbesluit, of het college wel weet dat deze zebrapaden veel worden gebruikt en of er ook andere oplossingen zijn voor het waarborgen van de verkeersveiligheid. Dijk heeft deze eerder ingediende schriftelijke vragen nu ook voor het vragenkwartier van de raadsvergadering op maandag 1 juli ingediend, zodat er direct een antwoord komt van het college.

Mirjam Dijk vraagt omwonenden die ook een bezwaarschrift tegen dit besluit willen indienen om contact met haar op te nemen. Dat kan via het e-mailadres: juttertje1810@hotmail.com.

Toon meer

Lianne Snel

Lianne Snel studeerde politicologie en American Studies aan de Universiteit van Amsterdam. Zij is sinds maart 2023 werkzaam als onderzoeks- en politiek journalist voor zowel Regio Noordkop als Noordkop Centraal. Zij is bereikbaar via lianne@regionoordkop.nl.

2 reacties

  1. Ik ben dan geen omwonende van de Torplaan (dus ook geen direct belanghebbende), maar ik wens ze daar veel succes. Natuurlijk vrees ik dat het kwaad eigenlijk al geschied is en dat er dan pro forma nog wel even wat bezwaren afgehandeld zullen worden…. Zoals anderen al opmerken, is dit gewoon “de omgekeerde wereld” en in mijn ogen gewoon een besluit genomen in “de pollitieke weg van de minste weerstand”. Er is een probleem met onveiligheid (aldus Kees) voor voetgangers op plaatsen waar we ze juist een veilige oversteekplaats willen geven…. en dat lossen we op door de voetganger nu voortaan verantwoordelijk te maken. Dit was de gratis oplossing, de andere oplossing is natuurlijk wel beter….. maar kost geld, jammer de bammer. Dat geld moet naar Willemsoord BV en Zeestad BV. Want automobilisten stoppen blijkbaar wel voor een rood stoplicht, maar niet voor een voetganger op een zebrapad.

    Eigenlijk erkennen we dat het probleem bij de automobilist ligt, maar geven we die in reactie daarop meer en meer ruimte ten koste van andere verkeersstromen.

  2. Straks besluit het college nog om alle trottoirs te verwijderen en om de voordeuren van de bewoners van de Torplaan dicht te spijkeren. Beslist veiliger voor voetgangers, maar een maatschappij waarin het onrecht van de sterkste geldt, wordt onleefbaar (de uitdrukking ‘het recht van de sterkste’ is onjuist).

Reageer op dit bericht

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Wellicht ook interessant

Back to top button