Uitgaan

Historische rondleiding op Fort Erfprins

Advertentie:

Den Helder – Fort Erfprins, voorheen bekend als Fort Lasalle en deel van de Stelling van Den Helder, opent zaterdag 6 juli zijn deuren voor een exclusieve historische rondleiding. Bezoekers krijgen dan de kans om de rijke geschiedenis van het grootste fort van Nederland te ervaren, waar de sfeer van 1810 tot 1980 nog altijd tastbaar is.

Gelegen op het operationele defensieterrein van de MK Erfprins, is het fort normaal gesloten voor het publiek, wat deze rondleiding tot een zeldzame gelegenheid maakt. Geïnteresseerden moeten zich vooraf aanmelden via het online inschrijfformulier op de website van Fort Erfprins. Dit kan tot uiterlijk woensdag 3 juli, 16:00 uur.

De tour is beperkt tot dertig personen en is toegankelijk voor iedereen vanaf 14 jaar. Vanwege de historische staat van het fort is de toegang voor mindervaliden helaas niet mogelijk. Dit is een unieke kans om een stukje verborgen militaire geschiedenis van dichtbij te zien en meer te leren over de defensieve rol van het fort door de eeuwen heen.

Latere rondleidingen
Toekomstige rondleidingen staan gepland voor 3 augustus, 7 september en 5 oktober 2024, afhankelijk van omstandigheden. Voor meer informatie over deze en andere rondleidingen, kunnen geïnteresseerden een bezoekje nemen op de officiële website: forterfprins.nl.

Toon meer

Redactie Regio Noordkop

Onder 'Redactie Regio Noordkop' staan door de redactie zelf geschreven berichten, maar ook artikelen die ons door derden zijn aangeleverd, zoals (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke. Ook iets melden? Stuur een bericht aan nieuws@regionoordkop.nl. De redactie is telefonisch te bereiken via 0223-684609. Het bezoekadres is Torplaan 4, 1785BA Den Helder. Loop gerust binnen, de koffie staat klaar!

Reageer op dit bericht

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Wellicht ook interessant

Back to top button