Politiek

Hollands Kroon gaat investeren in Blue Food Centrum Wieringen

Advertentie:

Anna Paulowna – Het college van Hollands Kroon heeft een ambitieus plan gepresenteerd om de visserij en de lokale economie in Den Oever te stimuleren. Het plan omvat de oprichting van het Blue Food Centrum Wieringen (BFCW), dat een centrale rol zal spelen in de verdere ontwikkeling van de regio als visserijgemeenschap. Dit plan is onderdeel van het bredere Visserij Ontwikkelplan van Rijk en Regio’s en komt in aanmerking voor een subsidie van €3,15 miljoen.

Het ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit (LNV) is betrokken bij het initiatief en zal convenanten sluiten met de betrokken gemeenten om de financiering en samenwerking te formaliseren. Het college heeft de gemeenteraad voorgesteld om voor 2024 een budget van €275.000,- beschikbaar te stellen uit de bestemmingsreserve Visserij Ontwikkelingsplan om het BFCW te realiseren.

Het Blue Food Centrum Wieringen zal zich niet alleen richten op de visserij zelf, maar ook op het versterken van de beleving rondom vis en visserijactiviteiten. Den Oever, bekend als de enige Nederlandse vissersplaats met actieve kotters aan de afslag, zal hiermee een nieuwe impuls krijgen. Het plan omvat uitgebreide marketing- en communicatieactiviteiten tijdens de verkenningsfase om meer dynamiek en aandacht te genereren voor de dagverse handel.

Promoten
Naast de focus op de lokale visserij zullen de nieuwe faciliteiten en activiteiten in het centrum bijdragen aan een bredere aantrekkingskracht voor dagjesmensen en toeristen. Het initiatief is bedoeld om Wieringen als geheel te promoten, gebruikmakend van bestaande trekpleisters zoals sportvisserij, horeca, en toeleverende bedrijven.

Deze ontwikkeling belooft Wieringen en Den Oever op de kaart te zetten als een levendige bestemming waar het verleden en het heden van de Nederlandse visserijcultuur samenkomen en beleefd kunnen worden.

Toon meer

Hans Boskeljon

Hans Boskeljon is sinds mei 2023 politiek verslaggever voor Regio Noordkop. Hij richt zich uitsluitend op de politiek binnen de gemeente Hollands Kroon. In het verleden was hij onder meer werkzaam bij NRG en als wethouder in de gemeente Den Helder. Hans is bereikbaar via hans@regionoordkop.nl.

Reageer op dit bericht

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Wellicht ook interessant

Back to top button