Hollands Kroon

Video: Jubilerend Repair Café Anna Paulowna verhuist naar Kruiswijk

Advertentie:

Anna Paulowna – Het was dinsdag druk bij Woningstichting Anna Paulowna. In het pand aan de Molenvaart waren vijf man aan het repareren en op de tafel in de kantine stond gebak. Reden daarvoor was het tienjarige bestaan van het Repair Café.

Elke twee maanden worden bij het Repair Café allerlei apparaten aangeboden die het niet meer doen en dus gerepareerd moeten worden. In de meeste gevallen lukt dit ook en anders wordt het meegenomen naar huis om daar verder te sleutelen. Eén van de reparateurs is de 88-jarige Jan van Zutpen uit Wieringerwaard. Hij zit er al vanaf het begin bij en weet vrijwel alles te repareren. Vanaf zijn tiende zit hij in de techniek en als voormalig eigenaar van een elektrozaak weet hij veel van elektronica.

Voor de reparateurs staat nog wel een verandering op stapel; volgende maand verkast het Repair Café naar een andere locatie. Vanaf juli is het Repair Café elke maand te vinden bij  welzijnsorganisatie ‘Wonen Plus Welzijn’ aan Kruiswijk 14 in Anna Paulowna.

Toon meer

Cor Lont

Dit bericht is geplaatst door Cor Lont. Ik ben al vele jaren op vrijwillige basis werkzaam bij de omroep. Mijn taak is het schrijven van allerlei artikelen en het maken van korte videoreportages. Ik ben bereikbaar via cor@regionoordkop.nl.

Reageer op dit bericht

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Wellicht ook interessant

Back to top button