Sport

Zilver voor Marit Raaijmakers op EK Derny

Advertentie:

PORDENONE – Marit Raaijmakers uit Hippolytushoef heeft in het Italiaanse Pordenone zilver gewonnen op het Europees kampioenschap achter de derny. Achter gangmaker Ron Zijlaard hoefde de renster van Parkhotel Valkenburg alleen de Italiaanse Marta Cavalli voor te laten gaan. Brons ging naar Romy Kasper uit Duitsland.

“Aanvankelijk was ik helemaal niet blij met deze zilveren plak, ik had echt het gevoel dat ik goud had verloren. Ik reed namelijk de hele wedstrijd aan de leiding en had al diverse aanvallen van de Italiaanse afgeslagen. Ze kwam in de laatste ronde sterk opzetten voor een sprint, maar net op dat moment maakten mijn gangmaker en ik een technische fout waardoor ik snelheid verloor. Toen zag ik het goud door mijn handen glippen.”

Een dag later is er al meer acceptatie. “Het gevoel slijt al wel enigszins. Ik realiseer me ook dat ik hier kwam voor een medaille en dat mijn voorbereiding eigenlijk niet eens ideaal was geweest met een wegprogramma met daarbij de Giro Rosa in de benen. Maar tijdens de wedstrijd zag het er naar uit dat er meer in zat. En dat goud had ik natuurlijk graag gewonnen.”

Toon meer

Redactie Regio Noordkop

Onder 'Redactie Regio Noordkop' staan door de redactie zelf geschreven berichten, maar ook artikelen die ons door derden zijn aangeleverd, zoals (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke. Ook iets melden? Stuur een bericht aan nieuws@regionoordkop.nl. De redactie is telefonisch te bereiken via 0223-684609. Het bezoekadres is Torplaan 4, 1785BA Den Helder. Loop gerust binnen, de koffie staat klaar!

Wellicht ook interessant

Back to top button