Sport

Gianluca Assorgia derde in Gouda

Den Helder – Op de atletiekbaan van A.V. Gouda behaalde Gianluca Assorgia vrijdagavond een derde plaats op de 5000 meter. Assorgia, trainend bij SV Sportlust, verbeterde met een tijd van 14:28,51 zijn persoonlijk record met acht seconden.

Omdat er vanwege de COVID maar weinig wedstrijden worden georganiseerd, waren er veel sterke lopers op komen dagen. Bij de start vormde zich een kopgroep van drie man, waarachter Assorgia op enige afstand volgde met een ‘haas’ die halverwege de race uitstapte. Langzaam liep hij daarna in op de kopgroep, waarvan hij de laatste loper bij kon halen. Het gat met de eerste twee lopers, Tom Hendrikse van AAC 61 en Max Polak van DAK, was echter te groot om nog te dichten.

Over twee weken verschijnt Assorgia samen met zijn trainingsmaat Filmon Tesfu van SV Sportlust aan de start van een 5000 meter wedstrijd in Utrecht.

Toon meer

Redactie Regio Noordkop

Onder 'Redactie Regio Noordkop' staan door de redactie zelf geschreven berichten, maar ook artikelen die ons door derden zijn aangeleverd, zoals (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke. Ook iets melden? Stuur een bericht aan nieuws@regionoordkop.nl. De redactie is telefonisch te bereiken via 0223-684609. Het bezoekadres is Torplaan 4, 1785BA Den Helder. Loop gerust binnen, de koffie staat klaar!

Wellicht ook interessant

Back to top button