Noord-Holland

65-plussers in Noord-Holland hebben vaak ernstig valincident

Advertentie:

Noord Holland – De 65-plussers worden relatief gezien het vaakst opgenomen in het ziekenhuis als gevolg van een val. In de provincie Noord-Holland worden 16 procent meer incidenten gemeld dan elders in Nederland. De grootste uitschieter is Amstelveen: ernstige valincidenten vinden hier 56 procent vaker plaats. Dit en meer blijkt uit onderzoek van Stannah naar valincidenten, op basis van de meest recente CBS-data.

Jaarlijks worden in Nederland 151 ziekenhuisopnames per 10.000 65-plussers gemeld als gevolg van een accidentele val. Ondanks dat ernstige valincidenten onder 65-plussers overal in Nederland voorkomen, zijn er verschillende provinciale en lokale trends te zien. Zo is het gemiddelde aantal ziekenhuisopnames per jaar door een valongeluk het hoogst in Noord-Holland (176 per 10.000 senioren) en Zuid-Holland (161), terwijl ouderen in Zeeland (98) en Flevoland (111) juist het minst vaak een ernstig valincident hebben.

Binnen de provincie lijken ouderen in Enkhuizen het minst vaak hun evenwicht te verliezen met ernstige gevolgen. Hier worden jaarlijks ‘slechts’ 104 valincidenten gemeld per 10.000 65-plussers. Ook worden er relatief weinig senioren uit Stede Broec (106) en Medemblik (111) opgenomen na een accidentele val.

Meer informatie over het onderzoek is te lezen op https://www.stannah.nl/valpreventie-ouderen-ultieme-gids/#valpreventie-in-cijfers.

Toon meer

Redactie Regio Noordkop

Onder 'Redactie Regio Noordkop' staan door de redactie zelf geschreven berichten, maar ook artikelen die ons door derden zijn aangeleverd, zoals (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke. Ook iets melden? Stuur een bericht aan nieuws@regionoordkop.nl. De redactie is telefonisch te bereiken via 0223-684609. Het bezoekadres is Torplaan 4, 1785BA Den Helder. Loop gerust binnen, de koffie staat klaar!

Wellicht ook interessant

Back to top button