Hollands Kroon

Fietspad Wierdijk in Hollands Kroon geopend

Advertentie:

Hollands Kroon – Het fietspad Wierdijk in gemeente Hollands Kroon is klaar. De nieuwe fietsroute gaat langs de monumentale dijk en de rijke historie van Wieringen. Sinds vrijdag 23 juli 2021 heeft de provincie Noord-Holland de gehele route geopend voor fietsers.

Sinds februari 2021 is gewerkt aan het nieuwe fietspad. Daarnaast heeft de provincie de mogelijkheden om te recreëren vergroot en de dijk op diverse plekken hersteld zodat deze blijft behouden voor de toekomst.

Uitzicht op historie en natuur
Fietsers, maar ook de wandelaars van het provinciale Noord-Hollandpad, kunnen uitrusten op de nieuwe picknickbanken bij de kruising Burgerweg-Stroeërdijk. Het nieuwe uitkijkpunt op de dijk geeft uitzicht op het voormalige eiland Wieringen en de Polder Waard Nieuwland. Natuurliefhebbers kunnen hier genieten van de gebieden van Staatsbosbeheer.

Ook heeft de provincie het informatiepunt opgeknapt over de historie van de monumentale Wierdijk, die het eiland Wieringen eeuwenlang beschermde tegen de Zuiderzee. De dijkdoorsnijding (coupure) is geheel vernieuwd, waarmee de dijk beter zichtbaar is en ook: waar je het voormalig eiland Wieringen op of af rijdt.

Werkzaamheden
Deze zomer voert aannemer Gebr. Beentjes GWW nog enige werkzaamheden uit, zoals het maaien en inzaaien van de bermen. Mogelijk zijn daarom soms tijdelijke afsluitingen nodig. Er wordt zoveel mogelijk geprobeerd het fietsverkeer doorgang te geven.

De provincie Noord-Holland opent het fietspad op vrijdag 23 juli zodat bewoners en recreanten meteen gebruik kunnen maken van de nieuwe route. De officiële opening is in augustus, dan wordt het fietspad feestelijk geopend met de buurt.

Recreatief fietspad en herstel Wierdijk
Het project Wierdijk geeft een recreatieve impuls aan de omgeving door in totaal 7 kilometer aan nieuw fietspad aan te leggen. De route is te vinden in de app Fietsknoop. Dit is een project van provincie Noord-Holland met financiering van het Waddenfonds.

Omwonenden en weggebruikers met vragen kunnen contact opnemen met het servicepunt van de provincie via 0800-0200 600 (gratis) of per mail servicepunt@noord-holland.nl. Voor meer nieuws uit de kop: Facebook.com/KopNoordHolland.

Toon meer

Redactie Regio Noordkop

Onder 'Redactie Regio Noordkop' staan door de redactie zelf geschreven berichten, maar ook artikelen die ons door derden zijn aangeleverd, zoals (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke. Ook iets melden? Stuur een bericht aan nieuws@regionoordkop.nl. De redactie is telefonisch te bereiken via 0223-684609. Het bezoekadres is Torplaan 4, 1785BA Den Helder. Loop gerust binnen, de koffie staat klaar!

Wellicht ook interessant

Back to top button