Overige

Huiskamerproject voor lotgenoten dementie

Den Helder – Met ingang van woensdag 4 augustus 2021 gaat in Den Helder het lotgenotencontact voor familieleden en vrienden van mensen met dementie, weer van start. Dementie is een ziekte. Naarmate het ziekteproces vordert, gaat de persoon geleidelijk veranderen. De zorg kan zwaar worden. Het huiskamerproject, ook wel lotgenotencontact genoemd, is bedoeld ter ondersteuning van de mensen in de naaste omgeving van mensen met dementie.

Enkele redenen voor deelname:
– In een vertrouwde omgeving ervaringen en gevoelens delen met anderen, die in een soortelijke situatie verkeren
– Voor ondersteuning, tips en adviezen
– Om meer informatie over dementie te krijgen
– Om de zorg thuis even achter te laten

Huiskamerproject
Het huiskamerproject wordt georganiseerd door Afdeling Alzheimer Noord-Holland Noord van Alzheimer Nederland in samenwerking met Geriant en het Odensehuis Den Helder. De bijeenkomsten worden begeleid door Carina Schulken en Bernadette Palsma, namens de Afdeling Noord-Holland Noord. Beiden beschikken over veel ervaring met mensen met dementie.

Arjan Groet, casemanager dementie, is namens Geriant aanwezig bij de bijeenkomsten. Samen met de deelnemers wordt de inhoud bepaald. Een groep bestaat uit maximaal tien deelnemers. Ook na opname kunnen deelnemers de groep blijven bezoeken. Neem voor meer informatie contact op met Bernadette Palsma (06 51 11 00 14) of Carina Schulken (0223-63 61 25). Aanmelding is gewenst, deelname is gratis!

De bijeenkomsten zijn iedere eerste woensdag van de maand, tussen 10.00 en 12.00 uur in het Odensehuis aan de Kemphaanstraat 24B in Den Helder. Data in 2021: woensdag 4 augustus / woensdag 1 september / woensdag 6 oktober / woensdag 3 november / woensdag 1 december.

Toon meer

Redactie Regio Noordkop

Onder 'Redactie Regio Noordkop' staan door de redactie zelf geschreven berichten, maar ook artikelen die ons door derden zijn aangeleverd, zoals (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke. Ook iets melden? Stuur een bericht aan nieuws@regionoordkop.nl. De redactie is telefonisch te bereiken via 0223-684609. Het bezoekadres is Torplaan 4, 1785BA Den Helder. Loop gerust binnen, de koffie staat klaar!

Wellicht ook interessant

Back to top button